Ønsker du å delta i arkitekturdebatten? Send en e-post til Arkitektnytt-redaksjonen på arkitektnytt@arkitektnytt.noRSS-feed for debatt.

20.04.2017 - Bertram D. Brochmann // sivilarkitekt mnal

I 1898 ble denne leiligheten, med en planløsning på 50 kvadratmeter, bygget i en murgård i Bergen. Bod var i kjeller. I leiligheten bor det i dag folk som lever tett på utesituasjonen, med utsikt gjennom store vinduer mot nord og mot solsiden mot syd og felles uteplass.

24.03.2017 - Oversatt fra svensk av Mette Svensen

Arkitektkontorene har fulle ordrebøker, men drar ikke nytte av det. Det er nå vi har sjansen til å ta bedre betalt, skriver arkitekt Robert Lavelid.

21.03.2017 - Hans Jacob Hansteen // MNAL

I 2013 klaget jeg over svak teknisk lesbarhet i Arkitektnytt. Det hjalp; skriftbildet ble endret med større tydelighet som resultat. Med sitt nye format og grafiske uttrykk som er erfart i nr. 1 og 2/2017 må jeg klage på ny og håper det hjelper også nå.

16.03.2017 - Per Rygh // sivilarkitekt MNAL

NRK har invitert norske arkitekter til parallelloppdrag vedrørende utvikling av NRKs eiendom på Marienlyst i Oslo. Invitasjonen har vakt betydelig harme blant arkitekter, og NAL har fulgt opp med å sende et åpent brev til NRK med kritikk av oppdragets rammer og forutsetninger.

08.03.2017 - Alexandria Algard, president i NAL

Anna Aniksdal uttrykker i Arkitektnytt 17. februar bekymring over at wildcard-ordningen har ligget brakk de siste tre årene. President i NAL, Alexandria Algard, kommer her med sitt tilsvar.

17.02.2017 - Anna Aniksdal

I artikkelen «Hvor lys er fremtiden?» publisert på arkitektnytt.no, 7. februar uttrykker administrerende direktør i Arkitektbedriftene i Norge, Egil Skavang, en mild bekymring for de synkende timesprisene i bransjen. Det er ikke det eneste i Arkitektbedriftenes konjunkturrapport som er bekymringsverdig.

16.02.2017 - Magnus Boysen // ansvarlig for Plan- og bygningsetaten i Oslos

Magnus Boysen er ansvarlig for Plan- og bygningsetaten i Oslos utarbeidelse av utearealnormen. Her kommenterer han artikkelen «Normen som hindrer byliv», som stod på trykk i Arkitektnytt nummer 1, 2017. I saken hevder de ferske landskapsarkitektene Elise Rustad Fossnes og Pernille Steen Fjeldhus at utearealnormen skaper dårlige vilkår for gode byrom.

10.01.2017 - Egil Skavang, administrerende direktør i Arkitektbedriftene

Tidligfaseutviklingen av Regjeringskvartalet, Norges viktigste nasjonalanlegg, vil bli tidenes dyreste dugnad, skriver Egil Skavang. 

03.01.2017 - Ingvar Mikkelsen

Erna Solbergs regjering, sammen med Statsbygg, la nylig frem et forslag til reguleringsplan for det nye Regjeringskvartalet i Oslo. 

21.12.2016 - Anne Pia Møllenhus, Leder, LINK Landskap
Siste blogginnlegg
Nullenergi fra første strek
Ved prosjektering av nullenergibygg bør solcellepaneler integreres i byggets arkitektur. For &arin ...
Værmelding 2050
For å illustrere mulige effekter av klimaendring for lokalværet har 13 nasjoner skapt fremtid ...
Mot 2055
Som arkitekt er jeg interessert i å vite hvordan miljøsatsing i mine prosjekter relaterer se ...