Ønsker du å delta i arkitekturdebatten? Send en e-post til Arkitektnytt-redaksjonen på arkitektnytt@arkitektnytt.noRSS-feed for debatt.

17.02.2017 - Anna Aniksdal

I artikkelen «Hvor lys er fremtiden?» publisert på arkitektnytt.no, 7. februar uttrykker administrerende direktør i Arkitektbedriftene i Norge, Egil Skavang, en mild bekymring for de synkende timesprisene i bransjen. Det er ikke det eneste i Arkitektbedriftenes konjunkturrapport som er bekymringsverdig.

16.02.2017 - Magnus Boysen // ansvarlig for Plan- og bygningsetaten i Oslos

Magnus Boysen er ansvarlig for Plan- og bygningsetaten i Oslos utarbeidelse av utearealnormen. Her kommenterer han artikkelen «Normen som hindrer byliv», som stod på trykk i Arkitektnytt nummer 1, 2017. I saken hevder de ferske landskapsarkitektene Elise Rustad Fossnes og Pernille Steen Fjeldhus at utearealnormen skaper dårlige vilkår for gode byrom.

10.01.2017 - Egil Skavang, administrerende direktør i Arkitektbedriftene

Tidligfaseutviklingen av Regjeringskvartalet, Norges viktigste nasjonalanlegg, vil bli tidenes dyreste dugnad, skriver Egil Skavang. 

03.01.2017 - Ingvar Mikkelsen

Erna Solbergs regjering, sammen med Statsbygg, la nylig frem et forslag til reguleringsplan for det nye Regjeringskvartalet i Oslo. 

21.12.2016 - Anne Pia Møllenhus, Leder, LINK Landskap
19.12.2016 - Elin T. Sørensen
09.12.2016 - Silja Jensen, arkitekt MNAL, metamorf arkitekter

Kravene til sentral godkjenning vanskeliggjør seriøs drift for små arkitektkontor, og resultatet kan bli svært få, om ingen, nye arkitektkontor, skriver Silja Jensen, arkitekt MNAL, metamorf arkitekter

08.12.2016 - Per Rygh //tidligere konkurranseleder i NAL

Etter 31 år i NAL takker konkurranseleder Per Rygh nå for seg. I den anledning presenterer vi Pers avskjedstale til gamle kolleger.

05.12.2016 - Frederica Miller // sivilarkitekt MNAL Gaia-Oslo as.

 og alle som er og har vært involvert i etableringen av Hausmania som et byøkologisk kulturkvartal.

22.11.2016 - Ivar Johansen

I Oslo arkitektforenings utstilling «Perspektiver fra Oslo» forteller seks Oslo-borgere om sitt liv i byen og sine ønsker for framtida. Det er fint å høre dem fortelle om alle de stedene de liker, og regelmessige oppsøker, i byen. Men for mange i byen er det ikke sånn.

Siste blogginnlegg
Nullenergi fra første strek
Ved prosjektering av nullenergibygg bør solcellepaneler integreres i byggets arkitektur. For &arin ...
Værmelding 2050
For å illustrere mulige effekter av klimaendring for lokalværet har 13 nasjoner skapt fremtid ...
Mot 2055
Som arkitekt er jeg interessert i å vite hvordan miljøsatsing i mine prosjekter relaterer se ...