Jensen & Skodvins kritikerroste prosjekt Gudbrandsjuvet, ved Valldal og Trollstigen i Norddal kommune, representerer Norge under den internasjonale arkitekturmessen ved Veneziabiennalen 2010. Foto: Jensen & Skodvin
Fem norske til Veneziabiennalen

Nasjonalmuseet har valgt ut fem norske byggverk som skal representere Norge under Veneziabiennalen 2010, der arkitekturmessen i år har hovedtema "People Meet in Architecture".

De utvalgte prosjektene er Gudbrandsjuvet ved Valldal og Trollstigen i Norddal (Jensen & Skodvin Arkitektkontor), Gurisenteret på Smøla (Askim/Lantto Arkitekter AS), taket på Operahuset i Oslo (Snøhetta), bålplass for barnehage i Trondheim (Haugen/Zohar) samt Geoparken på Kjerringholmen i Stavanger (Helen & Hard).

– Prosjektene skal vises i den nordiske paviljongen som Nasjonalmuseet lager i samarbeid med Arkitektmuseet i Stockholm og Finlands Arkitektmuseum, opplyser seniorkurator Eva E. Madshus ved Nasjonalmuseet til NTB.

Biennale Architettura arrangeres fra 29. august til 21. november, med 56 deltakende land. Mønstringen regnes som verdens viktigste og største arkitekturutstilling.

Årets arkitekturbiennale er den tolvte i rekken og er for første gang ledet av en kvinnelig arkitekt, Kazuyo Seijma, som nylig også ble tildelt Pritzker arkitekturpris 2010

Kommenter saken
For å bekrefte at du er et menneske og ikke en maskin, skriv inn bokstavene i bildet:
Captcha Image
Arkitektnytt ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og eventuelt fjerne innlegg. Klikk her for å lese alle reglene for debatten.
Ledige stillinger