Massivtre er en modernisering av stav- og lafteteknikken med trevirke som settes sammen til solide byggelementer. Foto: Nordisk Massivtre AS
Ny massivtrebedrift på Kongsvinger

Nordisk Massivtre AS på skal satse på kortreiste naturvennlige materialer til byggebransjen.

Materialene som i dag benyttes til massivtre er stort sett importerte. Det nyetablerte selskapet skal benytte materialer fra skogene i nærområdet på Kongsvinger

 

– Trenden er at vi ønsker grønnere og mer samfunnsriktige alternativer. Lite er bedre egnet til å gi et godt inneklima enn råvarer fra naturen. Våre løsninger er mer kostnadseffektive, det er samfunnsnyttige valg, de er miljøriktige, og smarte for de som skal bygge og bruke byggene, sier styreleder i det nye selskapet Lars Atterfors i en pressemelding fra bedriften.

 

Det nye selskapet har fått med seg tre etablerte bedrifter på laget Hunton Fiber AS, Stangeskovene og Massiv Holding. Alle med solid erfaring med treprodukter til byggebransjen. Produksjonen ved den nye bedriften vil etter planen starte til våren og ha en bemanning på ti personer.


Kommenter saken
For å bekrefte at du er et menneske og ikke en maskin, skriv inn bokstavene i bildet:
Captcha Image
Arkitektnytt ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og eventuelt fjerne innlegg. Klikk her for å lese alle reglene for debatten.
Ledige stillinger