Nye prosjekter på gang? Med den nye funksjonen «Prosjektnytt» kan du selv legge inn meldinger om prosjekter kontoret ditt har halt i land. Prosjektnyhetene kan legges inn i Prosjektnytt-boksen til høyre, eller du kan sende en e-post til redaksjon@arkitektnytt.no!

Pecten Maximus -det store kamskjelet
18.05.2016
Kontor: Fargestudio Anita Søreide
Prosjekt: Kamskjel

Design av gapahuk tilpassa Norges vestlegaste busette øysamfunn Bulandet og Værlandet. Eit stort kamskjel som kan opnast og lukkast, stort nok til å sitte inni, diameter 2,8 meter. 2 slike kamskjel vart plassert ut i terrenget 17.april-16.
Vant plan- og arkitektkonkurranse om høyhus i Stavanger
03.10.2015
Kontor: Alliance arkitekter
Prosjekt: Kulimporten

Alliance arkitekter vant plan- og designkonkurranse om utforming av nye boliger på Kulimporten i Stavanger. Vinnerforslaget har en miks av boliger i rekkehus, punkthus og et høyhus på 26 etasjer.
Tegn_3 tegner nye omsorgsboliger på Kolbotn!
15.09.2015

Kontor: tegn_3
Prosjekt: Omsorgsboliger Edvard Griegs vei
Tegn_3 og Reinertsen skal levere skisse, forprosjekt og anbudsdokumenter på nye omsorgsboliger på Kolbotn for Oppegård Kommune. Det skal prosjekteres som passivhus og i massivtre. Prosjektet har startet opp og skal være levert i løpet av januar 2016. Vi er glade for å være en del av et godt team.

Atelier Felix på Kunstnernes Hus er åpnet
27.08.2015
Kontor: Superunion
Prosjekt: Atelier Felix, Kunstnernes Hus

Atelier Felix er Kunstnernes Hus' nye formidlingsrom, og skal være en mulighet til fordypelse, utforskning, glede og inspirasjon. Her vil det være både verksted, miniHus, Plot/Oslo-møter, og ikke minst et arkiv over Kunstnernes Hus historie samt spesialutstillinger av skiftende karakter.
Høytidelig åpning av Tu skule på Klepp
14.01.2015
Kontor: Alliance arkitekter AS
Prosjekt: Tu skule

Tu Skule på Klepp er resultatet av en arkitektkonkurranse i 2011 og ble høytidelig innviet 14. januar. Barneskolen er prosjektert av Alliance arkitekter og er utført i passivhus-standard. Bygningen styrker arkitektkontorets satsning innen miljø- og klimatilpasset design og er kontorets første skole.
-Vant minikonkurranse om nye St. Svithun VGS
01.12.2014
Kontor: Alliance arkitekter AS
Prosjekt: St. Svithun VGS

Alliance arkitekter har vunnet minikonkurransen om nye St. Svithun videregående skole i Stavanger. Oppdraget omfatter ca. 2.400 m² ombygging og nybygg med oppstart i desember 2014.
Utleieboliger i Lier klare for innflytting
03.11.2014
Kontor: Alliance arkitekter AS
Prosjekt: Heggtoppen

Heggtoppen i Lier består av 30 utleieboliger for Lier Boligselskap og er resultatet av en invitert arkitektkonkurranse i 2007. Boligene er utført i tråd med Husbankens kvalitets- og energikrav og har bl.a. solfangere på tak som bidrar til redusert energiforbruk for oppvarming.
Åpning av Steinsdalsfossen, Nasjonal turistveg Hardanger
17.06.2014 - Pressemelding Statens vegvesen

Arkitekt: Jarmund/Vigsnæs AS
Landskapsarkitekt: Grindaker AS
Prosjekt: Steinsdalsfossen

Steinsdalsfossen er ein viktig innfallsport til Nasjonal turistveg Hardanger. Fossen er stor og mektig, og gjennom ein spesiell fjellformasjon i fossefallet er det råd å gå tørrskodd under fossen. Området er oppgradert med ein romsleg parkeringsplass, nytt toalett, nytt servicebygg med turistinformasjon og opprusting og sikring av stien opp til fossen. Servicebygget, med sine mange utradisjonelle vinklar rammar inn utsikten mot fossen. Anlegget er bygt i plateforskalt betong i ein spesiell grønnfarge som harmoner med dei vakre omgivelsane.

Åpning av Eldhusøya, Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen
27.05.2014 - Pressemelding Statens vegvesen

Kontor: Ghilardi Hellsten Arkitekter
Prosjekt: Eldhusøya

Statens vegvesen, Turistvegseksjonen, setter nye spor fra vår tid med åpningen av attraksjonen Eldhusøya, langs Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen 4. juli 2014. Statens vegvesen har bygget nytt servicehus i nyskapende arkitektur, utsiktssti rundt øya og oppgradert parkering.

Snøhettas minnesmerkepaviljong åpnes for publikum
14.05.2014 - Pressemelding Snøhetta
For ti år siden fikk Snøhetta oppdraget med å tegne den eneste bygningen i minneparken på World Trade Center-tomten i New York. 15. mai 2014 vil den amerikanske presidenten Barack Obama være til stede for innvielsen av «National September 11 Memorial Museum Pavilion». Paviljongen og museet vil åpnes for publikum 21. mai 2014.
Ledige stillinger
Nytt om navn
Anne Wodstrup (47)
Urba AS har fått støtte fra Oslo kommune Klima- og energifond til prosjektet OBAN - energismarte boliger innenfor Småhusplanen i Oslo. Prosjektet startet i oktober 2016 og flere digitale fortellinger om bygging av energismarte hus er produsert og postet på FB-siden OBAN, søk @miljobolig
Prosjektnytt
Pecten Maximus -det store kamskjelet
Kontor: Fargestudio Anita Søreide
Prosjekt: Kamskjel

Design av gapahuk tilpassa Norges vestlegaste busette øysamfunn Bulandet og Værlandet. Eit stort kamskjel som kan opnast og lukkast, stort nok til å sitte inni, diameter 2,8 meter. 2 slike kamskjel vart plassert ut i terrenget 17.april-16.