Til venstre bydelsprosjektet Moholt 50I50 i Trondheim av MDH arkitekter Arkitekter. Oppe til høyre: Feriehus på Sildegarnsholmen, Remøy, av Knut Hjeltnes AS Sivilarkitekter MNAL. Nede til høyre: Eldhusøya turistveiprosjekt på Averøy av Ghilardi+Hellsten. Fotos: Ivan Brody, Knut Hjeltnes og Roland Halbe
Tre norske prosjekter nominert

Shortlisten til Mies van der Rohe Award 2017 var på 355 prosjekter. Nå er den redusert til 40 og tre norske prosjekter er fremdeles med.

I forrige runde sto 355 prosjekter på listen, blant dem 13 norske. I midten av februar vil listen reduseres ytterligere. Da skal fem prosjekter plukkes ut til finalerunden. Den 26. mai vil juryen avslutte sitt arbeid og annonsere vinneren. 


Prisen vil bli delt ut i Barcelonapaviljongen som er tegnet av Ludwig Mies van der Rohe. De fem utvalgte finaleprosjektene vil bli presentere på en utstilling og en katalog.

 

Hytte, turistvei og bydelsprosjekt 

Blant de 40 nominerte på listen er det nå tre norske prosjekter som vil konkurrere om prisen. Feriehus på Sildegarnsholmen i Remøy av Knut Hjeltnes AS Sivilarkitekter MNAL, Eldhusøya turistvegprosjekt på Averøy av Ghilardi+Hellsten samt bydelsprosjektet Moholt 50I50 i Trondheim av MDH arkitekter.

 

Se oversikten over de 40 nomiminerte prosjektene.


Kommenter saken
For å bekrefte at du er et menneske og ikke en maskin, skriv inn bokstavene i bildet:
Captcha Image
Arkitektnytt ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og eventuelt fjerne innlegg. Klikk her for å lese alle reglene for debatten.
Ledige stillinger