Prosjektleder Seweryn Zawada fra 120 hours gir prisen til Agnieszka Kolacinska og Jakub Andrzejewski prisen. Foto: 120 hours
Vinneren av 120 hours 2017 er kåret

Førsteplass i den norske studentkonkurransen gikk til et polsk team og prosjektet «In’n’out village».

Om 120 hours
  • Startet av en gruppe AHO-studenter i 2010. Konkurransen er for studenter og er ment å ha en lav terskel for deltakelse og lave omkostninger for deltakerne.
  • Oppgavene legger vekt på samfunnsaktuelle temaer.
  • Fra oppgaven offentliggjøres til innlevering har deltakerne en tidsramme på fem døgn, det vil si 120 timer, 7200 minutter eller 432 000 sekunder.

Agnieszka Kolacinska og Jakub Andrzejewski fra Warsaw University of Technology vant fram i konkurranse med 3024 deltakere fra 79 land.

 

I år gikk oppgaven ut på å designe en kantine- og biblioteksbygning på 100 kvadratmeter for LianMeng-skolen i utkanten av Puan City i Kina. Det unike i årets konkurranse er at prosjektet skal bygges og etter planen stå ferdig allerede ved utgangen av 2017.

 

Vinnerteamets forslag viser 25 små paviljonger med et bord plassert i midten. Paviljongene er flerfunksjonelle ved at de både fungerer som spiseplass og lesesal. Ved å åpne bordplaten får barna tilgang til bøkene. Når barna spiser har de god kontakt med de andre rundt bordet, ved lesing har de mulighet for stillhet og ro med utsikt over hagen rundt hyttene.

 

«Vinneren har et originalt og sofistikert svar på en oppgave som har blitt løst utallige ganger før. I tillegg til bidragets avanserte posisjon og konsept, ser det også i stor grad gjennom brukerens, barnas, øyne, kanskje i høyere grad enn noen av de andre bidragene,» sier juryformann Jan Olav Jensen i en pressemelding fra 120 Hours.

 

Juryen besto i år forøvrig av Chiara Sala, Tran Kinh Manh, Angela Gigliotti, Fabio Gigone og Christian Hermansen Cordua.

 

Les mer om 120 hours på konkurransens Facebookside

 

 

De 25 små hyttene ligger i en klynge omgitt av vegetasjon. Illustrasjon: arkitektene
De 25 små hyttene ligger i en klynge omgitt av vegetasjon. Illustrasjon: arkitektene
De små hyttene fungerer både som spisesal og bibliotek. Illustrasjon: arkitektene
De små hyttene fungerer både som spisesal og bibliotek. Illustrasjon: arkitektene
Kommenter saken
For å bekrefte at du er et menneske og ikke en maskin, skriv inn bokstavene i bildet:
Captcha Image
Arkitektnytt ønsker en åpen og saklig debatt. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og eventuelt fjerne innlegg. Klikk her for å lese alle reglene for debatten.
Ledige stillinger