Arrangementer

Vi lover å ta universell utforming på alvor

Egil Skavang, adm. dir. i arkitektenes bransje- og arbeidsgiverforening Arkitektbedriftene i Norge 15. november 2018
Det har aldri vært hensikten å utestenge noen fra arrangementene som pågikk under årets Arendalsuke, skriver Egil Skavang.

I Arkitektnytt 1. oktober kritiserer Hans Hjellemo, senior kommunikasjonsrådgiver i Uloba – Independent Living Norge, arkitekter for «å se for seg en fremtid uten funksjonshemmede». Hjellemos uttalelse kommer som kommentar til at flere av Arendalsukas arrangementer, som omhandlet arkitektur, ble holdt i lokaler som ikke var gjort tilgjengelige for funksjonshemmede og rullestolbrukere.
 
Jeg forstår at den manglende tilretteleggingen for rullestolbrukere i Arkitekturgata har vært sårende for mange. Det har aldri vært hensikten å utestenge noen fra arrangementene som pågikk under årets Arendalsuke. Vi er glade for tilbakemeldingene fra tilgjengelighetsgeriljaen, bestående av interesseorganisasjonene Unge funksjonshemmede, Press, Norges Handikapforbunds Ungdom og Uloba Independent Living Norge. Universell utforming tas på alvor av alle som jobber med utforming av fysiske rom, og vi lover å gjøre dette til en integrert del av tilretteleggingen av egne arrangement under Arendalsuka 2019.