26. oktober 2021 Kl. 16.45
Magnus Barfot (MB5) , Bergen

Film: Nemesis

Visning av filmen Nemesis, med innleding av BTs arkitekturanmelder Anders Rubing.

Biff+Byarkitekten viser filmen Nemesis. Filmen beskrives som «en kontemplativ dokumentar om byplanlegging og arkitekturvandalisme med gravemaskiner i hovedrollene».

Før visningen tirsdag 26. oktober kl 16:45 i MB5 blir det innledning ved Anders Rubing, arkitekt og doktorgradsstipendiat ved UiB.

Biff og Byarkitektens egne ord om filmen Nemesis:

Er du interessert i byplanlegging? Liker du å se bygninger bli ødelagt? Er du en av dem som stopper opp på gaten for å se på veiarbeid? I så fall er Nemesis filmen for deg. Over en syvårsperiode har Thomas Imbach filmet rivingen av en togstasjon i Zürich og den påfølgende konstruksjonen av et fengsel og en politistasjon – en prosess han omtaler som arkitekturvandalisme. Dette er imidlertid ikke bare en film om bygninger, men også om tomme byrom, og gjennom Imbachs kamera får vi se hvordan plassen som opprinnelig rommet togstasjonen blir åsted for graffiti, matfestivaler og politiøvelser av ulike slag.

NEMESIS er filmet fra Imbachs leilighet, og nærheten til tematikken kommer til uttrykk gjennom personlige refleksjoner og anekdoter. Når byggingen av fengselet starter, utvider filmen sitt perspektiv fra bygninger og byplanlegging til lover og statlig politikk, i en kritikk av myndighetenes behandling av innvandrere. Dette er en utradisjonell og tankevekkende dokumentar om arkitektur, tomrom, byplanlegging – og om hvordan politikk og lover nedfelles i bygningsmasse.