17. oktober 2021 Kl. 19.00
Smien, Laksevåg, Bergen

Film: Spesialvising av Mau (Biff)

Biff og Byarkitekten i Bergen tjuvstarter sitt filmprogram med spesialvisning på Laksevåg.

Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) og Byarkitekten i Bergen samarbeider også i år om et eget filmprogram. De fortsetter også med spesialvisninger i uvanlige lokaler. Årets visningssted er Smien på det som var Laksevåg Verft.

Her vises arkitektportrettet Mau - et portrett av den kanadiske designlegenden Bruce Mau. Hans tanker om en strategisk, prosess- og løsningsorientert tilnærming til utforming av en brusboks så vel som urbane områder, beskrives som spesielt relevante for våre ønsker og planer om utviklingen av både Laksevåg og Dokken.

Dørene åpner klokken 18:00 og filmen starter 19:00. Før filmen blir det innledning fra Endre Berentzen (Mad arkitekter).

Det oppfordres til å ta med pledd for å holde varmen.

Om filmen Mau:
«I denne tankevekkende og forbilledlig tilgjengelige dokumentaren møter vi den kanadiske designlegenden Bruce Mau, og får et innblikk i hans oppvekst, karriere og filosofi. Maus bakgrunn er like inspirerende som hans arbeid: Han vokste opp med en alkoholisert far i en grisgrendt gruveby i det nordlige Canada – omtrent så langt fra designverdenen som det er mulig å komme – men skapte seg i ung alder et internasjonalt rykte, ikke minst takket være boken «S,M,L,XL» som han laget sammen med den nederlandske arkitekten Rem Koolhaas. Siden den gang har han blant annet blitt hyret inn til å utforme den visuelle identiteten til The Museum of Modern Art i New York, islams hellige by Mekka og (hele) Guatemala.

Mau er et portrett av en mann hvis tanker om design favner langt bredere enn estetikk. Gjennom intervjuer med hovedpersonen, venner, samarbeidspartnere og familiemedlemmer tegner regissørene Benji og Jono Bergmann et bilde av en sann visjonær, hvis perspektiver og læresetninger fortjener et publikum langt hinsides designverdenen».