30. mai 2022 - 31. mai 2022
Aggregat fellesverksted, Torvhallen, Ålesund

Kurs: Fordypning i farger

Praktisk laboratorium med 2 dagers fordypning i farge og materialitet i arkitektur og rom.

Praktisk laboratorium med 2 dagers fordypning i farge og materialitet i arkitektur og rom. Maling- og pussteknikker, testing av pigmenter og ulike bindemidler for vegg, møbel/objekt, samt kalkbaserte teknikker. Deltakerne kan selv teste ut muligheter, blande farger og stille spørsmål. Ved Mette L´orange, professor i farge og Bent Erik Myrvoll, billedkunstner og muralekspert.

På kurset gis en teoretisk gjennomgang av maling- og pussteknikker, farget betong og metoder for fargeundersøkelser, etter dette blir det et praktisk fargelaboratorium med pigmenter og ulike bindemidler for vegg, møbel/objekt, samt kalkbaserte teknikker, bl.a stucco lustro og fresco mm. Det blir satt av tid til at deltakerne selv kan teste ut muligheter, blande farger og stille spørsmål.

Målet er å inspirere deltakerne til mer bevisst i valg av farger og materialitet i sine prosjekter og samtidig bidra til å motvirke de siste årenes trend med utstrakt bruk av hvitt, svart og ulike sjatteringer av grått, som vi ser mye av både i moderne bygninger, i boligområder og byer og ikke minst i interiørbladene.

«Arkitekter og interiørarkitekter har mye å hente på å tilegne seg mer kunnskap om fargens materialitet. En mer grunnleggende forståelse kan bidra til en mer personlig tilnærming til fargesetting i prosjektene, og en mer dynamisk og vakker behandling av overflater. Dette sier arkitekt MNAL og billedkunstner, tidligere professor i farge Mette L’orange, som er en av kurslederne. Bent Erik Myrvoll er den andre kurslederen. Han er billedkunstner og muralekspert.

For program og påmelding,trykk her.