10. september 2022 - 11. september 2022
Bergen

Open House Bergen

Den internasjonale arkitekturfestivalen Open House arrangeres i Bergen. Alle inviteres til åpne hus og en spennende helg med arkitektur og romlige opplevelser.

Den internasjonale arkitekturfestivalen Open House arrangeres i Bergen 10.-11. september.

Fra programmet heter det at «Bergen har en utrolig rik bygningsarv og historie å ta av - så prosjektene vil være varierte, både i program, størrelse og kompleksitet. Dette gir en unik mulighet til å styrke folks kunnskap om lokal arkitekturhistorie, og danne en bredere forståelse for hvordan byen har formet seg med tiden, samt hva som videreutvikler den i dag. Hovedmålet vårt er å gi opplevelser, danne engasjement og dialog gjennom arkitekturen - for alle».

Open House Bergen er en del av Open House World Wide. Konseptet ble grunnlagt i London av journalisten Victoria Thornton i 1992. Ambisjonene hennes var å gi innbyggere en arkitektonisk opplevelse i kjente og til tider utilgjengelige mesterverk. Formålet var å lage en arena der byens befolkning kunne dele sine opplevelser av arkitekturen med hverandre og til å forstå arkitektur og stedsutforming på en mye bedre måte. I 2022 finnes Open House i 53 byer over hele verden.