15. april 2021 Kl. 09.00 - 16.00
Digitalt arrangement

Kurs: Praktisk bygningsfysikk

Lær om de gode prinsippene for design av konstruksjoner og detaljer, som bidrar til bygninger med lang levetid, uten skader.

Bygningsfysikk handler om de fysiske prosessene knyttet til varme-, luft- og fukttransport i bygninger, altså om forståelsen av hva som fysisk skjer i en bygningskonstruksjon som følge av byggets inneklima, og de ytre klimabelastninger som bygget utsettes for der det står.

Det er ikke nødvendig med dypere faglig forståelse eller vanskelige beregninger for å lage gode konstruksjoner og detaljer. I en praktisk hverdag kommer vi langt med å forstå gode tekniske designprinsipper, og utforme konstruksjoner og detaljer som bygger på disse. Det lønner deg å ha stort fokus på fuktsikkerhet – det er det som forårsaker de fleste byggskadene.

Som tittelen tilsier vil kurset være praktisk rettet mot å formidle nyttig kunnskap arkitekter og ingeniører kan bruke i sitt daglige virke, uten bruk av avansert matematikk og kompliserte simuleringsprogrammer. Med gode kunnskaper kan vi boltre oss på en trygg måte.

Kurset arrangeres av NAL og er utviklet av to av landets ledende ressurser innenfor bygningsfysikk; professor Stig Geving fra NTNU og bygningsfysiker Pål Kjetil Eian fra Norconsult AS.

For fullt program og påmelding, klikk her.