21. mai 2022 - 23. oktober 2022
Louisiana Museum of Modern Art, Humlebæk, Danmark

Utstilling: Forensic Architecture – Vidner

Kan arkitekters metoder og verktøy brukes til å avdekke menneskerettsbrudd? En ny utstilling ved danske Louisiana utforsker saken.

Utstillingen «Forensic Architecture – Vidner» handler om forskningsenheten Forensic Architecture, som bruker arkitekters metoder og verktøy til å undersøke menneskerettighetsbrudd og forbrytelser begått av stater, utøvende makter, militære og andre virksomheter.

Enheten ledes av arkitekt Eyal Weizman, og inkluderer, i tillegg til arkitekter, billedkunstnere, forskere, softwareutviklere, journalister, jurister og animatører. Forensic Architecture analyserer rom i ordets videste forstand, og ser verden gjennom arkitektens briller. Gjennom visualisering og 3D-tegning dokumenterer de hendelser som har funnet sted.

I utstillingen på Louisiana, som er en del av museets «Arkitekturens værksteder»-serie, presenteres blant annet videoverk og to rekonstruksjoner av gjerningssteder i 1:1-modell, fra Nord-Waziristan i Pakistan på grensen mot Afghanistan, hvor fire sivile i 2012 ble drept i et droneangrep, og en internettkafé i Kassel i Tyskland, der 21 år gamle Halit Yozgat i 2006 ble drept av nynazister.

Mer informasjon her.