Nyhet

100 arkitekter vil tegne Sentrum brannstasjon

– Prosjektet har høye ambisjoner både for det arkitektmessige, men også for at brannstasjonen skal bidra til at Festningsallmenningen utformes som et attraktivt byrom, sier byggherren, direktør i Omsorgsbygg, Lars Henrik Bøhler.


Et av de 100 budene på hvordan en den nye hovedbrannstasjonen i Oslo kan bli. Byggherren ønsker seg et signalbygg på tomten på Festningsallmenningen, like ved siden av Havnelageret i Bjørvika. Illustrasjon: Omsorgsbygg Oslo KF

Omsorgsbygg Oslo KF skriver i en pressemelding at de var overveldet over antallet tilbud som hadde kommet inn innen fristen, på å tegne den nye brannstasjonen i Oslo.

Brannstasjonen skal ligge i Bjørvika, og etaten mener det har bidratt til interessen.

Det er dagens hovedbrannstasjon ved Arne Garborgs plass som skal flyttes for å gi rom for det nye regjeringskvartalet.

Lars Henrik Bøhler, administrerende direktør for byggherren Omsorgsbygg Oslo KF sier ifølge pressemeldingen at prosjektet «vil være et signalbygg for oss».

Gisle Nataas, konkurranseleder i Norske arkitekters landsforbund mener antallet innleverte bidrag er gledelig og imponerende og tror oppgaven med å tegne en brannstasjon og den sentrale beliggenheten i Bjørvika er medvirkende til at mange ønsker å være med i konkurransen, ifølge meldingen.

En jury skal være ferdig med sin vurdering av de anonymiserte tilbudene i løpet av uke ni, altså innen 29 februar.

 Se illustrasjoner av alle forslagene ved å følge Omsorgsbygg Oslo KFs Dropbox-lenke