Nyhet

Åpen debatt om politisk slagkraft

Arkitektstudenter i hurtigpraksis inviterer til debatt om brennaktuelt tema: arkitektens politiske rolle.


Kommunikasjonsrådgiver i Apeland, Lotte Grepp Knutsen, er blant deltagerne i debatten om arkitektenes politiske påvirkningskraft. Foto: Mikael Godø

Arkitektstudentene er i full gang med sin årlige hurtigpraksis, og onsdag 7.august inviteres det til åpen debatt hos Galleri ROM. Temaet for debatten er arkitektens og landskapsarkitektens politiske rolle, noe årets hurtigpraksis-deltakere allerede har diskutert gjennom programmet som startet den 29. juli.

Aktuelle spørsmål

Disse spørsmålene skal diskuteres: Hvilke konkrete tiltak bør de nåværende og kommende arkitektene gjøre for å få gjennomslagskraft politisk og skape en bærekraftig samfunnsutvikling? Er arkitektene synlig og blir de hørt i politikken? Hva bør arkitektene gjøre for å ha større påvirkning? Hvordan skal vi få en samordnet areal- og transportplanlegging? Hvordan kan vi forbedre både sambruk av kommunal infrastruktur og legge til rette for grøntområder, parker og elver?

Førsteamanuensis ved AHO, Even Smith Wergeland, skal lede debatten, med et panel bestående av Hanna Marcussen byråd for byutvikling i Oslo, Kari Bucher (generalsekretær i NAL), Hanna Dencik Petterson (direktør i OAT), Janne Wilberg (byantikvar i Oslo), Lotte Grepp Knutsen (politisk rådgiver i Apeland), Sven Erik Svendsen (arkitekt) og Aasmund Bunkholt (daglig leder i Trefokus). Før debatten vil Dencik Petterson holde et kort innlegg om temaet for årets triennale: Degrowth– Nedvekst.

Tidligere statssekretær og politisk rådgiver, nå kommunikasjonsrådgiver i Apeland, Lotte Grepp Knutsen, holdt før sommeren et kort kurs i politisk påvirkning for NALs representantskap, og hadde følgende innspill.

Det er Anastasiia Ignatova og Silje Ekornrud Seim som er arrangører av Arkitektstudenter i Hurtigpraksis, og som har hatt ansvar for å arrangere årets debatt.

Dørene åpner kl.17:30 hos Galleri ROM i Maridalsveien 3, Oslo.