Nyheter

Årets Oslo-bygg

Nå er det klart hvilke bygg som er plukket ut til kampen om Oslo bys arkitekturpris 2014. Vi viser deg bilder av prosjektene.


Nye Ensjø t-banestasjon er tegnet av Flux arkitekter, landskap av COWI. Prosjektet er et av 23 andre som går videre i kampen om Oslo bys arkitekturpris for 2014. Foto: Flux Arkitekter AS
Oslo bys arkitekturpris:

Oslo bys arkitekturpris er en årlig kommunal hederspris som gis bygg eller landskapsanlegg som bidrar til å heve, utvikle og fornye den estetiske kvaliteten på stedet. Kriterier for tildeling Oslo bys arkitekturpris 2014 kan gis til alle typer byggverk og anlegg innenfor bygrensen. Byggeprosjekter må være fra 2013, landskapsprosjekter fra perioden 2009-2013.

Rådet for byarkitektur har gjort et utvalg på 23 av de 33 prosjektene som var foreslått til prisen. Én av dem skal velges til vinner i oktober.

 

Fristen for å foreslå prosjekter gikk ut i slutten av februar i år. Alle kunne foreslå prosjekter til årets pris, og forslagene kom fra både arkitektkontorer, byggherrer og privatpersoner.

 

Her kan du se bilder av alle de nominerte byggene.

 

Bidrar til bevissthet

Sivilarkitekt Henning Kaland, leder i Rådet for byarkitektur og for innstillingskomiteen, forteller at målet med prisen er å løfte frem det beste som ble bygget i Oslo i 2013.

 

– Prisen er viktig for Oslo fordi den kan sette fokus på kvaliteten i det vi bygger og på hvordan vi utvikler byen vår. På denne måten kan den bidra til å bygge opp Oslo-borgeres bevissthet om dette, sier han ifølge en pressemelding sendt ut av Plan- og bygningsetaten i Oslo, som er sekretariat for prisen.

 

Kaland mener det har vært stor bredde og variasjon i de innsendte forslagene blant annet undervisning, bolig, park/uterom/landskap og næringsbygg. Han understreker at ettersom det er fri påmelding, varierer naturlig nok kvaliteten en god del.

 

De utvalgte

I begynnelsen av oktober blir det utstilling av utvalgte prosjekter på Rådhusplassen i Oslo, og finalistene til årets pris vil bli offentliggjort på utstillingsåpningen den 30. september eller 1. oktober – dato er ikke endelig fastsatt. De utvalgte prosjektene skal presenteres i en katalog i oktober.

 

Vinneren offentliggjøres når prisen deles ut i Rådhuset onsdag 15. oktober. Prisutdelingen vil være åpen for publikum, og program for dagen vil annonseres nærmere.