Nyhet

Arkitekter etterlyses

Doga-merket har høy prestisje blant designere, men arkitektene har ikke vært like interessert. Nå har man igjen muligheten til å delta.


Sundtbroa vant Doga-merket i 2018. Rodeo arkitekter er ansvarlige for prosjektet, som krysser Akerselva ved Elgsletta. Foto: Rodeo arkitekter

Doga-merket for design og arkitektur, som deles ut årlig, har en 60 år lang historie, men det var først i 2017 at arkitektene ble inkludert. Det har derfor vært så som så med interessen fra arkitekter, melder Doga (Design og arkitektur Norge).

Blant designere har prisen vært en av de mest prestisjetunge. Den har gitt heder og ære, synlighet i nasjonal presse og fungert som et kvalitetsstempel som de kan bruke for å få oppdrag. I tillegg blir Merket-vinnerne trukket frem når departementene, utenlandsk presse, ambassader eller andre statlige og kommunale aktører er ute etter gode eksempler på norsk design og arkitektur. Blant vinnerne finner man mange norske designklassikere.  

To av arkitekturprosjektene som har fått Doga-merket er Sundtbroa og Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka. Juryen består av fagfolk fra ulike design- og arkitekturdisipliner, og søknadsfristen er 10. september.