Nyhet

Arkitektfotballen kommer hjem

Fotballturneringen for Oslos arkitekter lever videre. Årets arrangør Rodeo lover fotballfest 17. september. Ti lag er allerede påmeldt.


Fotballturneringen FAFA 2021 ble en regnvåt suksess. Nå er Rodeo arkitekter klare for FAFA 2022 – og lover enda mer moro og felleskap. – Vi har tenkt oss gjennom taket!, heter det fra arrangørene. Foto: Grape arkitekter/FAFA

Det var grått og vått, men veldig moro da FAFA - Fotballarrangement for Arkitekter ble arrangert på Sagene i Oslo, september 2021. Den gang var det en ivrig gjeng fra Grape arkitekter som tok initiativ til fotballfesten.

Som følge av turneringens retningslinjer er det imidlertid taperen av fjorårets fotballcup, Rodeo arkitekter, som 17. september i år er arrangementskomité for FAFA 2022 på samme sted

– Vi er tilbake, og vi har tenkt oss gjennom taket!, er den klare meldingen fra årets arrangører i en pressemelding.

Bygger tradisjon

Rodeo-arkitekt Ruben Ratkusic blir omtalt som «leder for den nye sportslige satsningen i Rodeo». Han forteller Arkitektnytt at Rodeos ansatte er glade for å være høstens FAFA-vertskap.

– Vi tenker det er naturlig holde ved like tradisjonen hvor taperen arrangerer. Dette er kun andre året FAFA arrangeres så det er gøy å ta denne ballen videre og vi er klare for et nytt fantastisk arrangement, sier en entusiastisk Ratkusic.

Fjorårets vinner ble Asplan Viak. De spilte finale mot studentlaget fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Foto: Ben Olsen Johnsgård / Grape Architects

Ti lag klare

Det er alle arkitekter, byplanleggere, landskapsarkitekter og interiørarkitekter, NAL, Plan- og bygningsetaten og AHO-studentene som nå inviteres til å bli med å finne ut hvem som har det beste fotballaget.

Allerede er det påmeldt ti lag – deriblant Mad, Hille Melbye arkitekter og Grindaker landskapsarkitekter. Fristen for påmelding går ut onsdag 17. august.

Ratkusic har følgende oppfordring til Oslos utvidede arkitekturbransje:

– Nå må så mange som mulig melde seg på. Er man for få kan kontorer slå seg sammen. Sitter dere på gjerde er det viktig å vite at det er lav terskel når det gjelder både ferdigheter og utstyr. Her er det bare å slenge seg på. Det hadde også vært veldig gøy om noen offentlige etater ble med, sier han.

Egen trener

For Rodeos del er målet å gjøre det bedre enn fjorårets jumboplass, når de nå tar på seg arrangøransvaret. Også andre endringer varsler om en spennende turnering.

– Rodeo har gjort en helomvending i strukturen på laget, og flere i den sportslige ledelsen har måttet gå, varsler arkitektene som til vanlig holder hus på Youngstorget.

– Hvordan skal dere klare å gjøre det bedre enn fjorårets bunnplass?

– Vi skal ha treninger, og har i år også opprettet en egen trenerrolle i Rodeo. Her inntrer Lars Dyve Jørgensen, med god erfaring fra laveste divisjon fra bedriftsidretten i Rogaland. Med dedisert ansvar for den sportslige utviklingen internt i Rodeo, har vi klare forventninger til en bedre plassering i år.

– Styrke miljøet

FAFA 2021 ble vunnet av Asplan Viak i finale mot AHO-studentene. Muligheten er stor for at de to finalelagene håper på enten reprise eller revansje, men det er den sosiale biten av forballørdagen som skal dyrkes understreker Rodeo i innsalget.

– Foruten en dag fylt med fotball, er turneringens hovedintensjon å møtes til et uformelt og sosialt arrangement for å styrke arkitektmiljøet i Oslo. Det blir mat, drikke, musikk og ikke minst premie for beste heiarop, beste drakt, og ekstrapoeng for gjenbruk. Man skal heller ikke se bort fra at det blir noen overraskelser på årets arrangement, heter det fra Rodeo.

For mer informasjon og påmelding (innen 17. august) se her.