Nyhet

Arkitektnytt nr. 05 2017 er på vei

Det ordinære boligmarkedet på den ene siden. De offentlige sosialboligene på den andre. Og et tåkete, uregulert leiemarked i midten. Og kan det egentlig være annerledes i den norske bolig-virkeligheten?

Ja sier tunge aktører fra både politiske miljøer og utviklere. Arkitektnytt har tatt pulsen på den 3. boligsektoren. 

Hvem er inne og hvem er ute?

Med "Et sted å være" lanserer Nasjonalmuseet Arkitektur en ny variant av sin femårige oppsummering av norsk arkitektur. Og det er få overraskelser men store rom for diskusjon etter å ha sett kurator MArkus Richetrs utvalg. 

Grunnfjelleti landskapet

Med sitt fortjente æresmedlemskap i NLA demonstrerer Bjarne Aasen hvordan landskapsarkitekten i løpet av hans karriere har gått fra å være en gartner med en litt fjong tittel til å bli storskala by- og samfunnsplanlegger.

Røsten fra røros

Trondheim arkitektforening fortsetter å levere det viktigste og triveligste bidraget til den norske offentlige samtalen om norsk arkitektur. Arkitektnytt hadde sin utsendte til stede i gruvebyen for å forsøke å finne et faglig fokus mellom vaffelhjertene.

Hjemme igjen!

Tredje og siste reisebrev fra Nøysom arkitekters store asiatiske dannelsesreise. Vel hjemme ser Haakon og Cathrine både tilbake på turen de har vært på. Og på hjemmelig arkitektur med et nytt perspektiv.