Nyhet

Arkitektstudenter i Hurtigpraksis inviterer til debatt

– Kan tverrfaglig samarbeid mellom ulike faggrupper bidra til å skape bedre byrom? spør arkitektstudentene. I debattpanelet finner vi blant andre Janne Wilberg, Kenneth Dahlgren og Dagny Thurmann-Moe.

Arkitektstudenter har siden 30. juli sjekket ut smått og stort blant Oslos arkitektmiljø. Foto: Arkitekter i hurtigpraksis

Arkitektstudenter i Hurtigpraksis tilbyr deltakerne sine en mulighet til innblikk i arkitektens hverdag, både i små og store kontorer og ønsker å opplyse studentene om de mange nye mulighetene man nå står ovenfor som nyutdannet. Fra 30. juli har de vært med på workshops i Oslo, og blant kontorene som deltar finner man Snøhetta, MAD, KOHT, Plan og Bygningsetaten, DARK, Skaaja, Byantikvaren samt NAL og OAF.

På onsdag 8. august fortsetter workshopen med en debatt på Galleri ROM i Maridalsveien 3, der blant andre byantikvar Janne Wilberg, Dagny Thurmann-Moe i Dagny Fargestudio, arkitekt og OAF-leder Joakim Skajaa samt arkitektene Kenneth Dahlgren, Tobias Saltveit og Marianne Sætre vil diskutere hvordan ulike faggrupper kan skape et bedre byrom.

«Bjørvika, med Operaen, Barcode og Oslos mest populære sjøbad som et bilde på det moderne Oslo har vokst frem kun i løpet av de siste 10 årene. Debatten vil fokusere på tverrfaglighet i forbindelse med utviklingen av gode byrom med Bjørvika som omdreiningspunkt. Med en kontinuerlig utvikling og stadig større tilflytting til storbyene er det viktig å stille spørsmålstegn både ved hvordan en slik byutvikling foregår, og hvordan denne prosessen kan bli bedre,» heter det i invitasjonen.

Debatten ledes av Martin Braathen i Oslo Arkitekturtriennale og det vil også være med studenter fra Arkitektstudenter i Hurtigpraksis.

«Dørene åpnes 18:00, det er gratis inngang. Kom i tide, og nyt et stykke pizza og en øl før debatten sparkes i gang kl. 18.30. Vi gleder oss over å kunne starte med litt arkitektur debatt allerede før Arendalsuka, og vi håper på å se dere der!» heter det videre.

Les mer om Arkitektstudenter i Hurtigpraksis her.

Sted: Galleri ROM for kust og arkitektur 

Adresse: Maridalsveien 3

Dato: Onsdag, 8. august

Tid: 18.00