Nyheter
Den 13. arkitekturbiennalen i Venezia

Arkitektur N lanserte nettside i Venezia

VENEZIA: Nettstedet architecturenorway.no ble lansert foran et internasjonalt publikum 28. august.


Redaktør i Arkitektur N, Ingerid Helsing Almaas, og Einar Bjarki Malmquist lanserte architecturenorway.no i Venezia sammen med to andre redaksjonsmedlemmer. Her i den nordiske paviljongen, tegnet av Sverre Fehn. Foto: Ingebjørg Semb

Nettstedet architecturenorway.no er en engelsk digital utgave av papirtidsskriftet Arkitektur N, utgitt av Norske arkitekters landsforbund.

 

Nettsiden presenterer samtidsarkitektur og arkitekturdiskusjon i Norge for et engelskspråklig publikum, og er basert på et utvalg av innholdet i papirtidsskriftet fra 2004 fram til i dag.

 

Arkitektur N, tidligere Byggekunst, har eksistert siden 1919, og Ingerid Helsing Almaas overtok som redaktør med årgangen 2004.

 

– Som en begynnelse har vi lagt ut det vi allerede har på engelsk, sier Helsing Almaas. – Nettsiden skal vokse med hvert nummer av Arkitektur N. Hvis vi får ressurser til det, er det heller ikke noe i veien for å oversette og legge ut eldre, historisk materiale.

 

Architecturenorway.no ble lansert foran den nordiske paviljongen i Venezia, tegnet av Sverre Fehn, og som i år feirer 50-årsjubileum. Anledningen var den norske dagen under den 13. arkitekturbiennalen i Venezia, som en del av et program der både var lansering av bok fra OCCAS-senteret ved AHO og internasjonal lansering av Oslo Arkitekturtriennale 2013.

 

Architecturenorway.no er designet av Sletten & Østvold Design Consultancy og utviklet i samarbeid med Anthony Kolber. Nettstedet er et pilotprosjekt muliggjort av støtte fra Utenriksdepartementet, og er ikke-kommersielt og annonsefritt.

Skjermdump av nettstedet.
Skjermdump av nettstedet.