Arrangementer

Arkitektur? Nei, takk!

Snøhettas Kjetil Trædahl Thorsen og to andre prisvinnende arkitekter snakker om alt annet enn egne prosjekter på torsdag.

Kjetil Trædal Thorsen fra Snøhetta (t.v), Siv Helene Stangeland fra Helen&Hard og danske Stig L. Andersson fra SLA snakker ut på Vulkan Arena.

Det tyske konseptet «Architects, not Architecture» har pågått i tre år, og har fra sitt utspring i Hamburg spredt seg til byer som Barcelona, Berlin, København og Frankfurt. På torsdag gjester «Architects, not Architecture» for første gang Oslo, og konseptet er ifølge arrangørene både personlig og uvanlig: tre arkitekter som snakker om seg selv.

Intellektuell biografi

«Architects, not Architecture» skal være et dypdykk inn i arkitektenes intellektuelle biografi, der de, i stedet for å snakke om sine prisvinnende prosjekter, forteller om inspirasjon og opplevelser. Meningen er å forstå personlighetene bak de store navnene, og å ha samtaler uten mytene.

Det er den spanske arkitekten Fermín Tribaldos som satte i gang prosjektet, og i en pressemelding forteller han at konseptet alltid er det samme:

– De tre gjestene har tjue minutter hver til å snakke om sine ideer om arkitektur og profesjonelle biografi samt personlige visjoner og mål. Men de har ikke lov til å nevne noen av sine egne prosjekter.

Trekløver

På Vulkan Arena møter man Kjetil Trædal Thorsen fra Snøhetta, Siv Helene Stangeland fra Helen&Hard og danske Stig L. Andersson fra SLA, før man senere kan stille spørsmål fra salen. Det blir også tid for sosialisering, og «Architects, not Architecture» er ifølge vaskeseddelen et «ideelt sted for nettverking og utveksling».

For mer informasjon, sjekk hjemmesiden.