Nyhet

Arkitekturdagen er i gang

– Jeg skulle ønske jeg var stoltere av Norge, sa forfatter Maja Lunde da hun i formiddag åpnet Arkitekturdagen på The Hub i Oslo.


Forfatter Maja Lunde åpnet Arkitekturdagen 2019 på The Hub i Oslo i formiddag. Foto: Hanna Maria van Zijp

Med 740 arkitekter og andre bransjefolk i salen, leverte forfatteren av «Bienes historie» en åpningstale som var både litterær og polemisk. Først litterær, i form av et utdrag fra hennes siste roman, «Przewalskis hest». Deretter polemisk og politisk, i «kronikkform». Lunde mener at Norge lenge har hatt på seg den «svarte ledertrøya» i det «tour de finance» som verden er.

– Jeg lurer på om vi har det i oss å rette opp våre feil, sa hun til den fullsatte salen. Vi må ta på oss den «grønne ledertrøya», slik at «barna kan være stolte av oss i 2050».

På det videre programmet for Arkitekturdagen, som også er åpningskonferansen til Oslo arkitekturtriennale 2019, finner man navn som Jørgen Randers, Øystein Dørum, Tine Hegli, Peter Barber og Eva Pfannes.

Programmet finnes her.

Camilla Moneta, fagsjef i Norske arkitekters landsforbund, er konferansier for Arkitekturdagen 2019. Foto: Hanna Maria van Zijp