Nyheter

Arkitekturdagen: Sju på Verftet

Arkitekturdagen ble arrangert på USF Verftet i Bergen 11. september. Årets tema var bærekraft og hvordan vi kan forme «Neste versjon Norge» i by, bygd og forsteder. Vi spurte noen deltakere hva som var favorittforedraget.

Blide fjes å se rundt på Arkitekturdagens rekreasjonsområde på Verftet på Nordnes i Bergen. De fleste hørte mye de syntes var spennende. Foto: Mikael Godø

Eline Moe Eidvin, stud.arch. Bergen Arkitekthøgskole.

– Jeg likte Roar Svenning, han gjorde meg stolt av å være trønder. Bygda 2.0 er et veldig bra prosjekt. Jeg vil gjerne se mer av det. Og så synes jeg selve Arkitekturdagen er veldig bra lagt opp.

Kennet Hald, Østfold Arkitektforening.

– Høydepunktet var Domnic Balmforth (susturb, Danmark). Ikke så underlig, kanskje, siden jeg er dansk. Jeg har sett filmen hans «Re-dane», om fremtiden for den danske bygda og hvordan vi ødelegger naturen for eksport.

 

Tone Dybing, stud.arch, Bergen Arkitekthøgskole.

– Jeg kommer fra bygda og satte stor pris på Roar Svenning og Bygda 2.0. Det var spennende å høre hvordan han satte det hele i gang. Jeg merker at jeg blir engasjert av å være her.

Lill Barbro Bødtker, CORE arkitektur.

– Haakon Rasmus Rasmussen (3RW, snakket om forsteder)! Han bruker seg selv og sitt eget liv for å forstå omgivelsene, det er det vi alle burde gjøre. Arkitekter trenger å komme ut av sitt introverte språkapparat. Jeg vil snakke om verdier og kvalitet! Det er det jeg vil bruke tid på.

Geir Brendeland, leder i Trondhjems Arkitektforening.

– Arkitekturdagen i år har en veldig fin helhet, med mange gode vinklinger. Det er utrolig flott å se de prosjektene som faktisk blir gjennomført.

Liv Marit Haraldsrud, Artec AS.

– Det er interessant å se kontrastene i ulike prosjekter, fra overdreven kompleksitet hos Ecosistema Urbano (Belinda Tato) til det mye mer jordnære og enkle hos CUBUS (Axel Sømme) og deres prosjekter, blant annet på Geilo.

Bjørgvin Gunnarsson, b+b arkitekter.

– Roar Svenning tok bort noen av fordommene mine mot sauebønder. Foredraget hans, Bygda 2.0, var noe helt annet enn jeg hadde forestilt meg. Jeg liker at flere av foredragene har vært underholdende.