Nyheter

Barn bestiller arkitektur

I utstillingen "Building Blocks" er det barna som er sjefen! Barn og unge mellom 8 og 16 år fra Bergen, Trondheim og Oslo kobles med arkitekter slik at de sammen kan skape fantasifulle rom i full størrelse.


Pia Bodahl

Pia Bodahl er kunsthistoriker og kommunikasjonssjef i Norsk Form.

Seks arkitektkontorer har takket ja til å delta på utstillingen, som åpner på DogA 1. oktober 2011. 3RW arkitekter, Arkitektkontoret Gasa, Brendeland & Kristoffersen Arkitekter, Griff Arkitekter, Morfeus Arkitekter og Rintala Eggertson Architects er arkitektene som skal visualisere barnas ideer. Sammen lager de skisser, og arkitektene leverer tegninger av bygninger som skal bygges på DogA

 

Gir kraft til svake stemmer

Barn og unge er grupper som ofte taper kampen om å bli hørt når nærmiljøet planlegges.  Barn eier ikke tomter eller tas på alvor som naboer, med rett til å bli varslet. De blir sjelden invitert til høringer, men er helt avhengige av at voksne snakker for dem og tar dem med på råd når skoler, veier og parker bygges. Barn er ikke bestillere i byggebransjen, men i utstillingen ”Building Blocks” er barna oppdragsgivere.  Utstillingen prøver ut arkitektenes evne til å visualisere barnas ideer og lage byggbare prosjekter og slik gi kraft til barnas stemmer. 

 

"Building Blocks” arrangeres av Norsk Form i samarbeid med Färgfabriken Stockholm og Veidekke etter en opprinnelig idé av Färgfabriken og Medium. Utstillingen ble første gang vist i Färgfabriken i 2010. Utstillingen er en del av programmet til Arkitekturens år.