Nyhet

Biennale til neste år

Arkitekturbiennalen i Venezia utsettes til 2021. – Jeg har fått mange meldinger hvor man ønsker en utsettelse, sier biennaledirektør Roberto Cicutto.


Arkitekturbiennalen i Venezia blir utsatt til 22. mai 2021. Foto: Michelle Maria / Pixabay

Mandag ettermiddag kom den offisielle beskjeden fra La Biennale di Venezia / Biennale Architettura om at hele biennalen blir flyttet til 2021. I utgangspunktet var biennaleåpningen flyttet fra mai 2020 til august på grunn av koronakrisen. 

Tiden ble imidlertid også da for knapp for flertallet av de mange involverte, forklarer  biennaledirektør Roberto Cicutto i en pressemelding. I tillegg er der fremdeles mye usikkerhet knyttet til reiserestriksjoner, fraktmuligheter og mulige smittetiltak. 

– Vi har besluttet å lytte til dem, majoriteten, som har bedt om at arkitekturbiennalen utsettes. Jeg har fått mange meldinger hvor man ønsker en utsettelse, sier Cicutto i en pressemelding. 

Å leve sammen

Arkitekturbiennalen åpner dermed først 22. mai 2021 og varer i 6 måneder frem til 21. november. Temaet for den utsatte biennalen er passelig nok «How will we live together?», og hovedkurator er den libanesiske arkitekten Hashim A. Sarkis. Han er dypt beveget av utholdenheten til alle deltakerne de siste tre månedene. 

– Jeg håper at ny åpningsdato lar dem trekke pusten, og deretter fullføre arbeidet med den tiden og de kreftene biennalen virkelig fortjener. Vi planla ikke dette. Heller ikke spørsmålet «How will we live together?». Heller ikke den rikdommen av svar på det samme spørsmålet, var ment å handle om krisen, men her er vi, sier Sarkis som til vanlig er dekan ved arkitekturutdanningen ved Massachusetts Institute of Technology (MIT).

På grunn av den utsatte arkitekturbiennalen blir kunstbiennalen, planlagt i 2021, utsatt til 2022.