Arrangementer

Christian Pagh ny direktør i Oslo arkitekturtriennale

Pagh kommer fra stillingen som partner og kulturdirektør i det dansk-norske designbyrået Urgent.Agency.


– Jeg er veldig opptatt av hva arkitektur og byplanlegging betyr for både det enkelte menneske og for samfunnets små og store fellesskap, sier Christian Pagh, ny direktør i Oslo arkitekturtriennale. Foto: OAT / Jan Khur

– OAT er en viktig plattform for å undersøke og formidle noe som angår oss alle: kvaliteten på stedene der vi bor, arbeider og lever. Jeg er veldig opptatt av hva arkitektur og byplanlegging betyr for både det enkelte menneske og for samfunnets små og store fellesskap, sier Christian Pagh, påtroppende direktør i Oslo arkitekturtriennale i en pressemelding.

Pagh har bred erfaring i å jobbe sammen med arkitekter, planmyndigheter, museer, eiendomsutviklere og mange andre som bygger våre omgivelser - i Danmark, Norge og internasjonalt.

– Christian kombinerer et stort internasjonalt og lokalt nettverk med sterk interesse og kunnskap for byutvikling og arkitektur. Han er en relasjonsbygger av rang, og har også en faglig tyngde og gjennomføringsevne som imponerer. Ikke minst er han åpen, kreativ og arbeidsom, sier Erling Dokk Holm, styreleder i Oslo arkitekturtriennale.

Bred erfaring

Christian Pagh er utdannet i moderne kultur og filosofi. Siden hans første jobb - med utviklingen av kultursenteret Kulturværftet i Helsingør - har relasjonen mellom rom og mennesker, og interessen for hvordan man skaper gode steder, vært omdreiningspunkter i hans virke, skriver OAT. Han grunnlag i 2009 byrået UiWE og i 2015 Urgent.Agency sammen med designer Mads Quistgaard, og har ledet en rekke prosjekter, herunder visjonen for LEGOs hjemby Billund, sammen med Bjarke Ingels Group (BIG), aktivisering av Carlsbergbyen i København og takinstallasjonen «Common Clearings» på Center of Contemporary Art i Linz, Østerrike. I tillegg underviser og skriver han, og har blant annet redigert boken «Culture design and design culture in the 21st century» (2018), om hvordan kultur- og designmetoder kan brukes som tilnærming innenfor blant annet byutvikling.

I Norge har han blant annet jobbet med behovskartlegging av Kvadraturen, ny plassering av NRK, plan for offentlige rom i Nyhavna i Trondheim og flere byplanleggingsprosjekter sammen med blant annet Skajaa arkitektkontor, Dyrvik Arkitekter, White Arkitekter og Gottlieb Paludan Architects.

Christian Pagh tiltrer 1. januar 2021. Direktørjobben er en åremålsstilling med varighet frem til 30. juni 2023, med mulighet for tre års forlengelse.