Nyheter

Code: arkitektur vant WAN-pris

Oslo-kontoret ble utropt til vinner i kategorien «ubygd prosjekt» med «Fosseslynga – Vøringsfossen Viewpoint».


Konkurranseforslaget «Fosseslynga» av Code: arkitektur vant WAN-pris. Illustrasjon: MIR

WAN Awards blir hvert år delt ut av nettavisen World Architecture News.

 

Juryen i «The WAN Awards of Urban Design 2011» ble umiddelbart begeistret for den hengende «glorien» på kanten av stupet, og vinnerprosjektet ble kåret på bakgrunn av sin modige design og kunstneriske konseptualisering.

 

Juryen uttaler at: «…det er helt klart det beste prosjektet fordi det er så forskjellig fra hva man har sett tidligere, og det har en virkelig ’wow–faktor’. Det er fantasifullt!» og «… et fantastisk stykke skulpturell design som tar seg til rette i landskapet, det er meget dristig gjort. Det er flott å se at arkitektene ikke er overbeskyttende for landskapet, hvis de hadde vært det hadde de ikke sett muligheten til å foreta dette designgrepet»

 

«Fosseslynga» var opprinnelig Code: arkitekturs bidrag til konkurransen om nytt Turistveg–prosjekt ved Vøringsfossen i Eidfjord. Et av landets mest populære turistattraksjoner. I denne konkurransen nådde ikke prosjektet helt opp.

 

Vinneren i kategorien «ferdigstilt byggverk» ble Office of Architecture i Barcelona, med den fargerike strandpromenaden «Benidorm Waterfront».

 

Begge vinnerprosjektene ble rost for sin dristige designtilnærming.