Nyhet

COWI kjøper Danmarks største arkitektkontor

Arkitema Architects blir en selvstendig del av selskapet fra 2019.

Etter signeringen: Adm. dir i COWI, Lars-Peter Søbye og adm.dir. i Arkitema Architects Peter Hartmann Berg. Foto: Jonas Dackås Steene

Rådgivervirksomheten COWI med sine 6700 ansatte har vært på markedet i 90 år og utvider nå staben med 550 medarbeidere fra del veletablerte danske arkitektkontoret Arkitema Architects. Cowi leverer tjenester over hele verden innen ingeniørteknikk, miljø og samfunnsøkonomi, basert på miljø- og samfunnsmessige hensyn.

Arkitema Architects ble startet av fem arkitektstudenter fra Aarhus School of Architecture i 1969, etter at de vant konkurransen om nytt rådhus i Køge. I 2015 startet de kontor i Oslo og har i tillegg kontorer i København, Stockholm, Oslo og Malmö.  I Norge står kontoret bak en rekke sykehusbygninger og skoler.

- Kundenes krav til helhetlige løsninger er en vesentlig grunn til oppkjøpet, sier konsernsjef i COWI Lars-Peter Søby i en pressemelding.

Konsolidering i arkitektbransjen en viktig faktor

- Avtalen sikrer at vi alltid har en sterk ingeniørpartner, uansett hvor vi opererer. Sammen kan vi vinne markedsandeler både lokalt og globalt, drevet av urbanisering, digitalisering og klimaendringer, sier konsernsjef i Arkitema Architects, Peter Hartmann Berg.

– COWI og Arkitema Architects er en god match fordi begge virksomheter er blant markedslederne, vi setter faglighet og kvalitet høyt, vi har en skandinavisk kultur og verdier som matcher. Dessuten kjenner vi hverandre fra en rekke prosjekter og har mange års erfaring i bransjen, sier Hartmann Berg.

- Sammen kan vi vinne markedsandeler både lokalt og globalt, drevet av urbanisering, digitalisering og klimaendringer, sier Hartmann Berg.

Avtalen om oppkjøpet av Arkitema har blitt sendt til godkjennelse hos konkurransemyndighetene, som ventes å komme med et svar i løpet av et par måneder.