Nyheter

Croquistegning i Arkitektenes Hus

Hver mandag har du anledning til å vedlikeholde tegnekunnskapene dine.


Stillingen til modellen skal fanges opp på få minutter. Foto: Ingebjørg Semb
Croquistegning i Arkitektenes Hus

Tid: Mandager kl 19.00–21.00

Sted: Arkitektenes Hus, Josefinesgate 32-34

Pris: kr 70 pr tegnetreff

Kontaktperson: Siv Rutgerson 

Da Arkitektnytts medarbeider kom for å dekke arrangementet, var 43 personer med tegneblokk under armen møtt opp. Det var en fin blanding av gamle og unge. Noen arkitekter, noen kunstnere, noen kommende kunstnere. Alle de frammøtte har en ting felles. De elsker å tegne.

Mange møter opp på tegnetreffet for at de ikke skal glemme tegnekunsten sin, andre fordi de ønsker å bli gode til å tegne. Like før opptaksprøver på landets kunstskoler merkes en tendens der unge mennesker møter opp for å øve seg. En gruppe på 15–20 personer kan kalle seg gjengangere. De har holdt på siden arkitekt Eilif Rasmussen tok initiativet til tegnetreffet for ca 40 år siden.

Ingen veiledning

Ordet Croquis kommer fra Frankrike og betyr rett og slett skisse. Teknikken er fri, det er bare om å gjøre å få selve stillingen ned på papiret. For at deltakerne skal kunne konsentrere seg mest mulig, er prating forbudt, og mobiltelefoner skal være slått av mens de tegner.

Det gis ikke veiledning i tegning på disse treffene. Ingen forkunnskaper kreves, de oppmøtte tegner helt selvstendig. De tegneglade sitter i en sirkel. Modellen står i sentrum og stiller seg i en positur. Deltakerne får enten ett, to eller tre minutter til å tegne en stilling. Modellen angir hvor lenge hun vil bli stående.  Det gjelder å fange hvordan modellens tyngde faller for å kunne fange opp de riktige bevegelsene.

For at deltakerne skal få trening i å tegne forskjellige typer kropper, brukes ulike modeller hver gang.

 

Kontaktperson: Siv Rutgerson 
 

Croquistegningens årssyklus: Tegnegruppa starter gjerne opp siste mandag i august måned, holder på til midten av desember, starter opp ca uke 2 i januar og holder på frem til midten av juni. 
Krever ingen påmelding. Du kommer når det passer deg, har med tegneblokk og tegnesaker. Fra og med juni 2015 overtok Siv Rutgerson som leder og kontaktperson, etter Magne Nydal ,som sluttet etter ca 20 års ledelse. Tilbudet drives nå av et lite styre på tre personer med ulike roller fordelt for å opprettholde driften, samme tid, samme sted. Velkommen til unike tegneøyeblikk, der prestasjonskrav får hvile!
 

Tid: Mandager kl 19.00–21.00 med unntak av helligdager, sommer og juleferie. 
Pris: kr 70 i kontanter, rabatt for studenter, eller du kan kjøpe klippekort kr 600 for 11 klipp (Gjeldende priser frem til juni 2016).

Teknikken er fri. Her er kullstift tatt i bruk. Foto: Ingebjørg Semb
Teknikken er fri. Her er kullstift tatt i bruk. Foto: Ingebjørg Semb