Nyhet

Designmesse gjenbrukes som hotell og hytte

Vardenhaugen arkitektkontor og Aslak Haanshuus arkitekter har utviklet et resirkulerbart design til årets Oslo Design Fair-messe på Lillestrøm.


Utstillingsmoduler fra Oslo Design Fair kan bli starten på realiseringen av planene om et nytt samfunnshotell på Træna. Illustrasjon: Vardehaugen

Fakta om Oslo Design Fair:

Norges innkjøpsmesse og møteplass for design- og interiørbransjen.

Over 350 skandinaviske og internasjonale utstillere.

Messen avholdes årlig, og tar imot rundt 9000 fagfolk.

Utover å være en innkjøpsmesse er messen et utstillingsvinduer for ny norsk design.

Rethink er året messetema, og det handler om bærekraft. Vardehaugen og Aslak Haanshuus har tegnet utstillingsmodulene til messen, som er åpen 28.-30. august. Deretter skal modulene tenkes og tegnes om igjen, til nye prosjekter.

– Ideen om å få utstillingen til å vare i 50, kanskje 100 år, er et bærekraftig perspektiv og i tråd med utstillingens grunnkonsept. Løsningen ble ikke bare form og stil, men et prosjekt med holdninger og innhold, sier Håkon Matre Aasarød, grunnlegger av Vardehaugen arkitektkontor, i en pressemelding fra Oslo Design Fair.

Tenk igjen

Fem av modulene skal til Træna i Nordland og forhåpentlig bli starten på et nytt utbyggingsområde med hotell, ifølge Trygve Sunde Kolderup, friluftentusiast og redaktør for Fjell og Vidde, som er blant de involverte i prosjektet. Han har ifølge pressemeldingen samarbeid med utviklingssjef i Træna kommune, Moa Björnson, og sett på muligheten for å realisere et hotell på Træna. Byggene fra designmessen kan bli startskuddet på prosjektet, ifølge Kolderup.

De resterende modulene skal bli hytte for arkitekt og kurator Anne Marit Lunde og Frode Vågen hytte i Säffle, Värmland.

Utstillingsmodulene er bygget i massivtre fra Massivtre AS. 

Sirkulær økonomi

Ifølge leder for Oslo Design Fair, Cathrine Eriksson, er utstillingen et eksempel på hvordan samarbeid på tvers av bransjer gir innovative løsninger som på sikt kommer miljøet til gode, og illustrerer hvordan sirkulær økonomi fungerer i praksis.

Forventet utsikt fra utstillingsmodulenes nye liv på Træna. Illustrasjon: Vardehaugen