Nyheter

Det nye biblioteket

Arkitekter og bibliotekarer deler sine visjoner om det moderne biblioteket i det neste Arkitektnytt.


Det graves i Bjørvika. Snart har byen et nytt hvedbibliotek. Interiørperspektiv av nye Deichmanske hovedbibliotek i Oslo. Illustrasjon: Atelier Oslo/Lund Hagem

Et stille sted som sikrer demokratiet?

Arkitekturkommentator Erling Dokk Holm og arkitekt Kjetil Trædal Thorsen forteller hva de mener et bibliotek skal være. Det gjør også deichmanske-arkitekt i Atelier Oslo, Marius Mowe.  

 

Indre verdier

Interiørarkitektene i Scenario skal forme utallige kvadratmeter inneareal i Bjørvika. De har både det nye deichmanske hovedbibliotek og Munchmuseet på kundelista i år, og er Månedens kontor i Arkitektnytts bibliotek-nummer.

 

Sæterens supervisjon

Avgått biblioteksjef Liv Sæteren har fulgt prosessen mot nytt hovedbibliotek i Oslo siden 1991. Institusjonen har aldri vært viktigere enn nå, mener hun og slår fast at sikring og formidleing av digitalt innhold blir en hovedopppgave for bibliotekarene framover.

 

I front med naturfagene

NMBUs nye rektor har store ambisjoner: – Vi skal gi kunnskap som trengs for å løse de store utfordringene som verden står overfor, sier Mari Sundli Tveit (39).

 

Haugen/Zohar-prosjektet på Furuset

I bilaget NAK 451 kan du lese begrunnelsen for hvorfor Haugen/Zohar arkitekter, Steinsvik arkitekter og Dronninga Landskap vant den begrensede plan- og designkonkurransen om førstehjemsboliger på Furuset i Oslo.