Nyhet

Dobbel for Snøhetta

Ukemagasinet Time har laget sin årvisse liste over «The World’s greatest places», og vårt mest kjente arkitektkontor har fått to prosjekter på lista. Også Oslo-hotellet Amerikalinjen er med.


Central Library i Calgary i Canada er det ene av Snøhettas bidrag på Time Magazines eksklusive liste. Foto: Snøhetta

Time Magazine har journalister og redaktører plassert over hele verden, og hvert år setter de sammen en liste over 100 destinasjoner der folk bør overnatte, spise og drikke, eller bare oppleve, med eller uten ivrig instagramming.

 «The World's Greatest Places of 2019» inneholder naturlig nok en god del arkitektur, men det skal godt gjøres for et arkitektkontor å få to prosjekter inn på en slik liste, noe Snøhetta har klart i år, med hovedbiblioteket i Calgary og den flittig omtale undervannsrestauranten Under på Lindesnes.

 Dessuten er Norge representert ved Amerikalinjen, det ærverdige bygget ved Oslo sentralstasjon som er omgjort til hotell. Opprinnelige byggarkitekter er Andreas Bjercke og Georg Eliassen (1919). Transformasjonen har Kritt Arkitekter stått for, sammen med interiørarkitektene i finske Puroplan.

Også Mellbye Arkitektur Interiør er representert på lista, siden de sammen med Basecamp Explorer har utviklet og bygget Leopard Hill Camp i Kenya.

Nettstedet ArchDaily har laget et utvalg av prosjektene på Time-lista med utgangspunkt i saker de allerede har publisert om de ferske byggene.

Kritt Arkitekter har stått for transformasjonen av Amerikalinjen sammen med interiørarkitektene i finske Puroplan. Foto: Francisco Nogueira / Amerikalinjen