Nyhet

Eiendomsbransjen dropper Cannes

Kaffe, baguetter og kunnskapsdeling står på menyen når eiendomsbransjen lager ny nettverkskonferanse i Oslo fremfor Cannes denne høsten.


– Uavhengig av koronasituasjonen er det å fly ned hundrevis av nordmenn ikke forenlig med vår økende bevissthet rundt bærekraft, sier styreleder i OMA og administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom, Mathis Grimstad (t.h). Konsernsjef i Obos, Daniel K. Siraj, ser frem til å holde Obos-konferanse under arrangementet i Bjørvika. Foto: Bård Gundersen

Nettverkskonferansen Marché International des Professionnels de L’immobilier (MIPIM) i Cannes har lenge vært en av de viktigiste arena for den internasjonale eiendomsbransjen, med om lag 600 tilreisende nordmenn hvert år. Den usikre koronasituasjonen over hele Europa har dog ført til usikkerhet rundt gjennomføring av årets MIPIM, og er én av grunnen til at Oslo Metropolitan Area (OMA) nå lager en egen «MIPIM i Oslo» den 7.-9. september i Bjørvika.

– Uavhengig av koronasituasjonen er det å fly ned hundrevis av nordmenn ikke forenlig med vår økende bevissthet rundt bærekraft. Imidlertid trenger bransjen fortsatt en god arena å møtes på, så vi ønsker å ta MIPIM hjem og skape en helt ny arena med fokus på vårt eget hjemmemarked. Dette skal være en annerledes eiendomskonferanse med fokus på aktuelle bransjetema, debatt og en stor sosial møteplass for hele bransjen, sier Mathis Grimstad, styreleder i OMA og administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom i en pressemelding.

Nysatsning

Arrangementet er en del av nysatsningen Oslo Urban Week, som vil gå over tre septemberdager og inneholde flere av de samme faglig og sosiale arrangementene fra både MIPIM og den nedlagte byutviklingskonferansen Oslo Urban Arena, i tillegg til noen nye konsepter. Daglig leder i OMA, Erling Fossen, hinter i pressemeldingen til at det også vil være noen overraskelser.

- Bjørvika er den perfekte lekeplassen for Oslo Urban Week i 2021. Midt i det urbane, med restauranter, barer og nærhet til havet er det kun fantasien som setter grenser for hva vi kan finne på for å skape MIPIM-følelsen i Oslo. Palmene mangler kanskje, men Munch Brygge tåler sammenligningen med Croisetten i Cannes, uttaler Fossen.

Erling Fossen (OMA) (t.v) og Maren Bjerkeng (Aspelin Ramm) gleder seg til å skape «MIPIM-følelsen» i Oslo. Bjerkeng er leder for Oslo Urban Weeks programkomité. Foto: Petter Elstein Knutsen/ We Are Live

Tar frokosten hjem

Både Veidekke og Sweco har arrangert populære bransjefrokoster på MIPIM de siste årene, og bekrefter at de nå velger å legge disse til Oslo Urban Week.

– Gjennom erfaringene fra MIPIM har både bransjen og vi som deltok sett betydningen av å ha en felles arena for erfaringsutveksling og kunnskapsformidling. Ved etableringen av Oslo Urban Week er vi stolt over å ta Veidekke-frokosten hjem til egen by og tilby den til et bredere spekter av kunder og samarbeidspartnere. På menyen vil det som tidligere stå kaffe, baguetter og kunnskapsdeling, sier Hans Olav Sørlie, konserndirektør i Veidekke Bygg.

OBOS-konferansen er tilbake

Oslo Urban Week vil også inkludere Obos sin boligkonferanse, som skal avholdes i Operaen den 7. september og markerer åpningen av Oslo Urban Week. I 2020 måtte boligkonferansen utgå på grunn av pandemien, men konsernsjef Daniel K. Siraj er trygg på at årets konferanse vil bli en møteplass for eiendomsbransjen, politikere, forskere og folk fra etater og organisasjoner slik den har vært de forrige ti årene.

– Det er klart at vi gleder oss ekstra mye til å møtes igjen til høsten. Vi i Obos tenker at det er helt naturlig at når vi skal samles for å diskutere og reflektere om by og byutvikling, så gjør vi det her i byen. Derfor er vi glade for å være en del av Oslo Urban Week. Det betyr enda flere gode samtaler, enda flere gode idéer og enda mer deling av kunnskap og inspirasjon, sier Daniel K. Siraj.