Nyhet

Fehn-bolig selges

Villa Holme på Holmsbu selges. – Det er med tungt hjerte vi selger, sier eier Rune Drægni.


Villa Holme på Holmsbu utenfor Oslo, ble tegnet av Sverre Fehn og oppført i 1995 til kunstneren Ingolf Holme. Nå legges den ut for salg. Foto: Bjørnar Solberg/Isnitt AS

I fem og et halvt år har Rune og Kristin Drægni eid Villa Holme på Holmsbu – på Hurumlandet sør for Oslo. Den Sverre Fehn-tegnede villaen ble oppført i 1995 som bolig og atelier for kunstneren Ingolf Holme, og er den siste Fehn villaen som ble oppført. Visninger vil holdes allerede til uken.

Drægni-paret selger blant annet på grunn av et ønske om å flytte nærmere barn og barnebarn, forteller Rune Drægni. Det var likevel ikke en lett beslutning.

– Det er med tungt hjerte vi nå selger. Som eier av Villa Holme har vi jevnlig fått besøk av fantastiske mennesker. Det har vært studenter og arkitekter fra hele verden. Reisen har vært fantastisk og vi har opplevd ting, som man aldri hadde trodd at man skulle få oppleve, sier Fægri til Arkitektnytt.

Åpent hus

Paret har praktisert en «åpen hus»-politikk rundt villaen. Førstkommende helg vil villaen også være en del av av arrangementet Open House Oslo. De to har også vært opptatt av å bevare huset slik Fehn tegnet det, også i form av å beholde møblene. Fægri håper en ny eier vil både ta vare på huset, men også praktisere samme åpenhet.

– Vi har laget et eget dokument til en ny eier, hvor vi prøver å beskrive hvordan det er å bo i og ta vare på huset. Vi er derfor opptatt av at de som tar over er mennesker, som forstår, og har peiling på hva det vil si å å bo i en Sverre Fehn-bolig, sier Fægri.

– Du høres nesten litt rørt ut?

– Ja, man kan virkelig få hjerte for god arkitektur og vi har absolutt sterke følelser for dette huset. Jeg kan si det sånn: Arkitektur kan endre folks liv.

Villaen i Holmsbu, den siste fra Sverre Fehns hånd, er åpen for besøk under Open House Oslo 25. og 26. september. Foto: Bjørnar Solberg/Isnitt AS
Sverre Fehn tegnet også møblene til Holmsbu-villaen. Foto: Bjørnar Solberg/Isnitt AS