Nyhet

Fersk Arkitektnytt på vei: Sanden & Hodnekvam

Månedens Arkitektnytt kommer i fargen rosa, men er like full av slagkraftige arkitekturnyheter, intervjuer og meninger som alltid. Besøk din nærmeste postkasse nå!


John Sanden (t.v) og Ingvild Hodnekvam mener veien til en bærekraftig arkitektur ligger i høy kvalitet i småskalaprosjekter. Vi møtte dem på kontoret på Nesodden. Foto: Lars Petter Pettersen

Vinteren er på hell, dagene blir lysere, men i arkitekt-Norge svinger det fremdeles friskt. Sunne debatter, oppsiktsvekkende beslutninger, nye prosjekter og områder å forholde seg til.

I dette nummeret har vi reist til Nesodden, der det lille, men internasjonalt anerkjente kontoret Sanden & Hodnekvam holder hus. Arkitektparet, som nylig vant Europan, vinner stadig større oppdrag, men vil samtidig være et arkitektkontor uten annen spesialisering enn å lage god arkitektur.

I neste uke lanseres også en ny standard for miljøsertifiseringen Breeam-Nor. «Kan byggebransjen sertifisere seg ut av klimakrisen», spør vår journalist Torbjørn Tumyr Nilsen. Han får svar fra både Grønn Byggalianse og bransjen øvrig på hvordan.

Ved nytt år fikk Norske arkitekters landsforbund ny president. Adnan Harambasic forteller i dette nummeret om hvorfor han ville ta på seg vervet, og om den lange veien frem til NALs kontorer i Josefines gate.

I tillegg blir det småstoff, bøker, kommentarer og debatt. Nytt i februarutgaven er en quiz som vi håper holder passe vanskelighetsgrad. Kom gjerne med tilbakespill og innspill, på både quiz og annet, på epost: arkitektnytt@arkitektnytt.no

God lesning!

Ikke abonnent? Bli abonnent! Trykk her.