Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Sigmund Asmervik

Årets siste Arkitektnytt er på vei til alle våre abonnenter. Møt én humanistisk modernist på 80, to arkitekturpsykologer og en hel haug gratulanter og kritikere av AHO ved 75-årsjubileet.


Sigmund Asmervik, tidligere byplanlegger og ekspert på samfunnssikkerhet og universell utforming, fylte 80 år den 11. desember. Les portrettintervjuet med jubilanten i vårt nye nummer. Foto: Jan Khür

Et sted, (langt) der fremme finnes den: julefreden. Men trenger du en lesepause i julestria – eller noe å slappe av med når roen omsider senker seg – er lindringen heldigvis her: Nytt Arkitektnytt-nummer er på vei, til en postkasse nær deg.

Månedens portrett er med Sigmund Asmervik, som nylig fylte 80 år. Den erfarne byplanleggeren forteller om høydepunkter fra en lang og innflytelsesrik karriere, men kommer også med klare innspill i aktuelle debatter om boligpolitikk, universell utforming og arkitekturopprør.

Et av Arkitekturopprørets viktigste argumenter i sin kamp mot moderne byggeri har handlet om arkitekturens påvirkning på psyken. Vi har snakket med opprørets egen psykolog Saher Sourouri og forsker Åshild Lappegard Hauge, som vil ha miljøpsykologi inn i arkitektutdanningen.

Apropos utdanning: AHO fikk i november omsider feiret sitt velfortjente 75-årsjubileum. Vi ble med på feiringen, og benyttet anledningen til også å stille noen kritiske spørsmål om framtiden. Har skolens vekst kun vært berikende, eller er skolen i ferd med å vokse ut over sine bredder?

Ellers byr vi på debattinnlegg om solkraftverk og mangfold i arkitekturen, samt faste spalter, nytt fra organisasjonene og mye mer.

God lesning og god jul!