Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Alexander Eriksson Furunes

Konkurransedebatt, grenseløs festival på grensen til Russland og en prisvinnende arkitekt som har viet karrieren til dugnad. Plukk opp ditt eksemplar av nyeste Arkitektnytt nå!


Arkitektur er et uttrykk for måten vi lever på, mener Alexander Eriksson Furunes. Nå reiser han verden rundt med sine prisvinnende medvirkningsprosjekter. Møt ham i månedens portrett. Foto: Geir Mogen

Hustrig marsvær gjør valget enkelt: Gå ut i postkassen og finn ditt nyeste nummer av Arkitektnytt, sett deg foran peis/varmeovn/leirbålet og la tankene vandre! Denne måneden byr vi på mentale arkitektreiser til både Grense Jakobselv, Stjørdal, Ål i Hallingdal, Bergen, Magnor ved svenskegrensen og til hovedstaden Oslo, der høyhusdebatten er blusset opp igjen.

Marsutgaven er også åsted for en oppsummerenede, og forhåpentligvis fremmadskuende, sak om konkurransedebatten som har rast i våre spalter og i andre fora denne vinteren. Møt sterke arkitektstemmer som både tar til ordet for og mot konkurransesystemet slik det er i dag, og hvordan det eventuelt kan bli i fremtiden.

I månedens portrett møter du Alexander Eriksson Furunes, en spennende arkitekt som har valgt en ganske annen rute enn de fleste. I fjor ble han tildelt hederlig omtale av Gulløve-juryen i Venezia for sitt smått utrolige prosjekt i paviljongen til Fillippinene – alt tuftet på hans urokkelige tro på dugnaden som arkitektonisk metode.

Ellers blir det småstoff, bøker, debatt og quiz og veldig mye mer. Ta gjerne kontakt om du har noe på hjertet, eller har et godt tips til oss.

Bli abonnent her.

God lesning!