Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Atelier Oslo

Fra jazzband og en melkebutikk på Sagene til det nye Deichman i Bjørvika. Atelier Oslo vil vise at samarbeid er nøkkelen til suksess. Møt dem i nyeste utgaven av Arkitektnytt, ute nå!


Atelier Oslo jobber fram en destillert «best of»-versjon av de fires grunnleggernes interesser, prioriteringer, kunnskap og arkitektonisk intuisjon. Fra venstre: Marius Mowe, Thomas Liu, Jonas Norsted og Nils Ole Bae Brandtzæg. Foto: Siv Dolmen

Lørdag 28. mars åpner dørene til Deichmans nye hovedfilial. Bak bygget står blant andre Atelier Oslo, fire arkitekter fra hovedstaden som i vår nye utgave forteller sin historie om små og store prosjekter, om samarbeidet dem imellom og om NAV og skiturer i Marka. Nå både gleder og gruer de seg til dørene åpnes i Bjørvika. 

I årets første nummer kan du også lese om den vanskelege brutalismen, der vi blant annet møter seniorkurator ved Nasjonalmuseet, Talette Rørvik Simonsen. «Brutalismen henta idégrunnlaget frå mange disiplinar. Den ser til sosiologien, som var eit nytt fag i utvikling, til den teoretiske matematetikken, til renessanseideala. Det er rått og direkte,» sier hun.

Ellers tar vi turen til Jessheim og undersøker arkitektur som fag i den videregående skole; vi snakker med kloke hoder om hva vi kan forvente av 2020-tallet; byplanlegger Åsa Haaland vil at Bergen skal få byfjordgartner og tre interiørarkitekt-kontorer i Oslo og Bergen deler sine tanker om fremtiden. I tillegg leverer landskapsarkitektene Lo:Le i Tromsø selvangivelsen og det blir debatt, god debatt.

God lesning!