Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Carl-Viggo Hølmebakk

Tredje boligsektor, Christian Norberg-Schulz og synsing om skjønnhet i nytt nummer av Arkitektnytt, ute nå.


Carl-Viggo Hølmebakk portretteres i Arkitektnytt 8/20. Her på kontoret på Bislett i Oslo. Foto: Thomas Ekström

Debatten om bygging i norsk natur har rast denne høsten, og arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk, som står bak den spektakulære broen over Vøringsfossen, forteller i portrettintervjuet at det er en diskusjon han ønsker velkommen. Den feirede arkitekten snakker også om hvordan arkitektfaget av og til kan fremstå som noe tullete jåleri og at han selv liker seg best på kontoret på Bislett i Oslo. 

Ellers har vi snakket med Trond Heggem i Agraff arkitektur, som havnet i spagaten på Torvet i Trondheim, et byutviklingsprosjekt som nylig både har vunnet priser og blitt kritisert

Og hvordan står det så egentlig til med drømmen om en tredje boligsektor? Bergen og Trondheim har ting på gang, viser det seg, men når kommer de konkrete, oppførte prosjektene? Les svarene til politikerne og de engasjerte arkitektene som ser optimistisk på fremtiden. 

Fremover ser også en ny antologi om arkitekturnestor Christian Norberg-Schulz. Redaktør Gro Lauvland mener Norberg-Schulz ́ bidrag til faget er blitt enda mer aktuelt, og at hans brobygging mellom praksis og teori er viktigere enn noen gang. 

I tillegg blir det synsing om både skjønnhet og saltak, med utgangspunkt i arkitektkontoret Vardehaugens kamp med politikerne i Sandefjord. Og hva synes NALs president og Byarkitekten i Bergen om arkitektkontorets forslag for å veilede kommunene om skjønnhetsparagrafen? 

Alt dette og mye mer i Arkitektnytt 8/20. 

God lesning!