Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Christian Pagh

Nabolag og atter nabolag. I den ferske utgaven av Arkitektnytt ser vi på høstens store arkitektursnakkis, åndelig forbrødring og kubbegulv i Bergen.


Christian Pagh, direktør for Oslo arkitekturtriennale, på lastesykkel utenfor det gamle Munchmuseet i Oslo. Den danske direktøren er denne månedens portrettintervju i Arkitektnytt. Foto: Linda Bournane Engelberth

Det er blitt september og i disse dager vil en nytrykket utgave av Arkitektnytt plutselig innfinne seg i din postkasse. Er denne kassen nederst i en trappeoppgang, i veikanten i et villastrøk, på postkontoret eller i enda mer grisgrendte strøk, befinner den seg mest sannsynlig i en form for nabolag.

Men hva er et godt nabolag for deg? Hvordan kan nabolaget bli bedre? Og bryr vi oss egentlig nok om dette laget av naboer, hus og natur? En kamplysten Christian Pagh, direktør for Oslo arkitekturtriennale, er klar for den store nabolagsdiskusjonen på årets triennale, som åpner i neste uke.

I portrettintervjuet i denne månedens Arkitektnytt slår Pagh til mot Oslos nyeste nabolag og norsk forvaltning. Dansken med villaoppvekst og hippiemor drømmer om danske tilstander og vil gi norske byråkrater mer makt. Bli med bak fasaden på Oslo arkitekturtriennale.

I nummeret får du også lese om en åndelig forbrødring i bokform, mellom Arild Eriksen i kontoret Fragment og Saher Soururi i Arkitekturopprøret. Det blir også rapport fra arktiske byromsprosjekter i Nord-Norge, forbigåtte interiørarkitekter og en biskop som har flyttet i minihus. I Bergen har også en gammel prestebolig blitt til kubbegulv i en sentrumsbygård.

God lesning i et eller annet nabolag!

Abonnent blir du her.