Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Einar Jarmund

I siste Arkitektnytt har vi snakket med arkitekten som vil være kriminaletterforsker. Vi ser også på arkitekturundervisningen for barn og unge.


– Det viste seg at et kontor på 28 personer var noe helt annet enn et kontor på 15, sier Einar Jarmund i siste utgave av Arkitektnytt. Foto: Thomas Ekstrøm.

– Du skal angripe hver oppgave omtrent slik en kriminaletterforsker angriper et åsted, sier Einar Jarmund med henvisning til Jacques Herzog. Jarmund har startet nytt kontor, med det Donald Duck-inspirerte navnet Einar Jarmund & Co. Kåre Bulie har snakket med 57-åringen om Magnus Poulsson, grønnvasking, Sverre Fehn, boligkvalitet, USA og, naturligvis, de 24 årene han drev kontor sammen med Håkon Vigsnæs.

Vi ser nærmere på arkitekturundervisning i skolen. Finnes det gode metoder for å lære barn og unge om arkitektur? Alf Howlid og Vibeke Hegg gir svar.

Aud Dalseg forteller om de mange utfluktene og befaringene som finner sted i regi av GIG, Gamle interiørarkitekters gruppe, mens Ingrid Fallet snakker om boka hun er redaktør for, «Fem fortellinger om landskap», som lanseres i forbindelse med IFLA 2019 «Common Ground», den internasjonale konferansen for landskapsarkitekter som arrangeres i Oslo i september.