Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Elfrida Bull Bene

I den sylferske utgaven kan du lese om Bergen sentrum, «minnearkitekten» Atle Aas, estetisk bærekraft, Hanne Johnsrud i OsloTrær, møbelmesser, Safe Space Collective og OMD.


Arkitektene Silje Bugge (f.v.), Hanne Klæbo (daglig leder), Andreas Melve og Marit Kornberg i sofaen på kontoret til Arkitektstudio Elfrida Bull Bene. Foto: Silje Katrine Robinson

De fire arkitektene i Elfrida Bull Bene setter sitt preg på Bergen gjennom flere prosjekter i Vågsbunnen og rehabiliteringen av Forum kino. De har også nylig fått Doga-merket for sitt arbeid med Byantikvarens laboratorium. Møt dem i månedens portrett.

Et ny podkast starter opp i mai, laget av tre arkitekter som kaller seg Safe Space Collective. Vi tok en prat med Bui Quy Son, Paul-Antoine Lucas og Armelle Breuil om manglende mangfold i arkitekturfeltet og podkasten som er mer enn bare en podkast.

Arkitekt Atle Aas blitt en faglig autoritet gjennom utformingen av 22. juli-senteret, Utøya-utstilling og Falstadsenteret. Han forteller om arbeidet.

Estetikk og moral

Ellers har vi snakket med Hanne Johnsrud, prosjektleder i Oslotrær, og møbeldesignerne Lars Tornøe og Ali Gallefoss gir tips om hvordan man viser seg fram når det ikke avholdes møbelmesser.

Nyutdannet arkitekt Nadia Buer Haugen kommenterer det hun kaller mangelen på estetisk bærekraft i samtidsarkitekturen, og Ando Woltmann har skrevet om et album som kom ut i 1981, «Architecture & Morality» av Orchestral Manoeuvres in the Dark.

På vei til postkassene nå. God lesning!