Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Else Abrahamsen

Arkitektur med hjertet utenpå skjorta: Else Abrahamsen fra Makers Hub mener norske arkitekter må skjerpe seg. – Alle de store arkitektkontorene i Norge har råd til minst ett pro bono-prosjekt i året, slår hun fast i den nye utgaven av Arkitektnytt.


Else Abrahamsen og Makers Hub leser du mer om i Arkitektnytt 2/20. Foto: Siv Dolmen

Fra et lite kontor ved Sofienbergparken i Oslo utretter Else Abrahamsen og Makers Hub store ting. Med stort fokus på sosialt engasjement, medvirkning og bærekraft jobbes det idealistisk mot mennesker hverken arkitekter eller samfunnet for øvrig vier for mye oppmerksomhet: Rusmisbrukere, flyktninger, rom eller ungdom i Oslos fattigste bydel. Selv har den 30 år gamle interiørarkitekten fått avsmak for interiørfaget, og tenker i stadig nye baner for hvordan arkitekturen kan hjelpe folk til et bedre liv. Du møter henne i portrettet i vårt nyeste nummer.

Sirkulærøkonomi gjør for alvor sitt inntog i norsk byggebransje, med blant annet to store kontorbyggprosjekter i samme Oslo-gate, og med frisk nytenkning på Svalbard. «Sirkulær tankegang er egentlig bare sunt bondevett,» sier fagrådgiver Erlend Seilskjær i Futurebuilt. Vi har møtt arkitektene bak prosjektene i hovedstaden, og vært på Svalbard og snakket med en sirkulær-vennlig lokalstyreleder.

Ellers introduserer vi to nye spalter, der journalist Mette Svensen møter ildsjeler som skaper unik byutvikling og arkitektur, og journalist Ando Woltmann skriver om hvordan arkitektur og musikk påvirker hverandre. Bli med på gummibåtfestival og pop-up-prosjekter i Ålesund samt takkonserter i både London og Oslo.

God lesning!