Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Grønn handling

I siste arkitektnytt har vi snakket med Tine Hegli i Snøhetta og Guro Hauge i Zero om hva arkitekter kan gjøre for å redde klimaet.


Arkitekt Tine Hegli forteller om det nylig ferdigstilte Powerhouse-bygget i Trondheim i siste nummer av Arkitektnytt. Foto: Anne Valeur

– Arkitektjobben er langt større enn å komme opp med et design tilpasset kunde, sted og økonomi, sier Tine Hegli, arkitekt og professor, i siste Arkitektnytt.

Vi har intervjuet Hegli og Guro Hauge i Zero om hvordan arkitekter kan arbeide for å bidra til å redde kloden. Hegli forteller om det nylig ferdigstilte Powerhouse-bygget i Trondheim. Solcellene på pilotprosjektet på Brattørkaia skal produsere så mye energi at det kan forsyne både byggene rundt, el-bussene i Trondheim og el-båter på havna med strøm.

Blant andre saker i Arkitektnytt nr. 8 kan vi nevne:

  • Jens Jensen, arkitekt i LaLa Tøyen, mener at vi har mye å lære av alternative nabolagsplasser i København.
  • Landskapsarkitekt Rolf-Erik Poppe går til kraftig angrep på vindkraftutbygging på land og kaller det tidenes største arealsak.
  • Interiørarkitekt Eili Frøholm Olsen og blomsterdesigner Marianne Leren snakker om hvordan de samarbeider, blant annet under blomsterfestivalen i spanske Girona.
  • Tone Selmer-Olsen, fersk leder i Oslo arkitektforening, ser fram til å jobbe politisk med å styrke fagets rolle og posisjon.
  • Nedvekst i praksis: To AHO-studenter har laget appen som senker farten i byen ved å gi deg de mest fristende og attraktive gåturene fra A til B.