Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Helen & Hard

Arkitektnytt er tilbake på papir. Les om Helen & Hard, rektors makt ved skolene og hvordan Bandidos’ hovedkvarter skal forandre Etterstad i Oslo.


Siv Helene Stangeland og Reinhard Kropf i Helen & Hard vil heller bygge hus enn å skrive kronikker. Vindmøllebakken i Stavanger er deres statement, forteller de i nyeste Arkitektnytt. Foto: Tommy Ellingsen

Etter noen måneder uten, er det godt å endelig kunne meddele at en fersk utgave av Arkitektnytt er på vei hjem til postkassene. I sensommerlig oransjefarge, hentet fra potteplanten til månedens portrettobjekter, Helen & Hard. 

Arkitektparet vant denne sommeren prisen for Årets trebyggeri med Finansparken i Stavanger, byen de er i full ferd med å sette sitt arkitektoniske preg på. Vi dro på hjemmebesøk i det nytenkende boligprosjektet Vindmøllebakken, der kontorets tanker om deling av ressurser, sosiale møteplasser og nyskapende materialløsninger får fullt utløp. 

Vi har også snakket med både en rektor og fagfolk om hvordan rektorene har satt, og bør sette sine preg på, de norske arkitektskolene i Bergen, Trondheim og Oslo. Til neste sommer finnes det en ledig stol ved Bas i Bergen ... 

Skole og utdanning er ellers en mild, rød tråd i bladet, som også kan by på frustrerte boligaktivister, sårbar fjøre på Tromsøya og transformasjonen av motorsykkelgjengen Bandidos’ gamle hovedkvarter på Etterstad i Oslo.

Alt dette, pluss mye annet i nyeste Arkitektnytt. 

God lesning!

Snart i en postkasse nær deg. Foto: Pernille Mofjell