Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Jan Digerud

I siste Arkitektnytt har vi tatt en lang prat med Jan Digerud, testet et utendørs bibliotek i 34 minusgrader og sammenliknet sentrumsutviklingen i Elverum og Asker.


Arkitekt Jan Digerud om sin kunst og tegninger: – Det handler ikke bare om å holde ved like, det handler om å oppdage ting som jeg før ikke visste noe om. Foto: Thomas Ekstrøm

Jan Digerud fanget opp postmoderne impulser i USA, var i nærkontakt med Robert Venturi og andre av den tids tungvektere, før han ble hentet hjem til Norge av Christian Norberg-Schulz og etablerte seg som toneangivende postmodernist. Digerud har fylt 80, men jobber fremdeles, og tok seg tid til en lengre prat med Arkitektnytt.

I dette nummeret har vi også blitt med kunstner og arkitekt Joar Nango til Jokkmokk, der han har vist fram sitt nomadiske arkitekturbibliotek, som danner et rom for diskusjon om samisk arkitektur. Biblioteket blir til langs veien, og skal videre til blant annet Chicagobiennalen og nasjonalgalleriet i Ottawa.

Vi har også besøkt Elverum og Asker, to byer med ulik tilnærming til sentrumsutvikling og plassering av kjøpesentre. I tillegg kan du lese om uteområder for barn, visualisering på godt og vondt, debatten om riksarkitekt, og mye annet. God lesning!