Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Joar Nango

I siste Arkitektnytt har vi vært i Tromsø og snakket med den samiske arkitekten og kunstneren som lager neste års festspillutstilling i Bergen.


Arkitekt og kunstner Joar Nango. Foto: Mats Gangvik

Norsk-samiske Nango har funnet seg et rom mellom kunst og arkitektur, der nye ideer oppstår gjennom gamle tradisjoner og gjenbruk. Først ble han arkitekt, deretter kunstner, og i dag inviteres han til å delta på prestisjetunge utstillinger innen begge felt, fra kunstmønstringen Documenta til arkitekturbiennalen i Chicago. «Håndverket er ikke det jeg er opptatt av. Derfor er jeg takknemlig for at arkitektur-Norge likevel har hatt en åpenhet og aksept for at jeg uttrykker meg helt annerledes», sier Joar Nango til Arkitektnytt.

 I dette nummeret har vi også anmeldt vår hjemlige triennale, den som foregår i Oslo til slutten av november. Triennalen serverer både humør og en rekke tankestimulerende innslag, men byr likevel på for mye å lese og for lite å se på, skriver Kåre Bulie i sin anmeldelse.

 Videre tar vi for oss nattoget, der den offentlige debatten i det siste har vist at det finnes uutnyttet potensial, for å si det mildt. Kan interiørarkitektene bidra til å skape gode nattog? Selvsagt kan de det.

 Flere godbiter vår ferske utgave: Intervju med Kathryn Gustafson, åpent brev til styret i NIL fra Trond Ramsøskar, intervju med Holon arkitekter, og en kronikk der Rikke Stenbro sammenlikner bevaringsdebattene rundt Y-blokka og Vikingeskibshallen i Roskilde.

 God lesning!