Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Kristin Jarmund

Kristin Jarmund, manifest for Ukraina og intervju med Statsbygg-sjefen er blant hovedrettene i den nye utgaven av Arkitektnytt.


Kristin Jarmund har solgt livsverket, men har ingen planer om å slutte med det hun liker aller best: arkitekturen. Foto: Jan Khür

Våren er her for fullt, og saker og ting skjer i den norske arkitektoffentligheten. En av vinterens store hendelser var Kristin Jarmunds salg av eget kontor til Nordic, der hun nå går inn i en rolle som partner og kreativ leder. Mest av alt gleder hun seg til å kunne bruke enda mer tid på arkitekturen. Vi møtte Jarmund på Theatercaféen i Oslo for en prat om både for- og fremtid.

Det er samtidig umulig å ikke la seg berøre av det som skjer i Ukraina. Vi har snakket med byplanlegger Oleksandr Anisimov i Lviv, som forteller om krigen og sitt eget manifest for gjenoppbyggingen av hjemlandet. Anisimov gjester også Rørosseminaret via internett, et arrangement som går av stabelen i slutten av måneden.

Det mye omtalte Senter for kunst, arkitektur, musikk og design (KAMD) ved nye Campus NTNU i Trondheim er også blant kjernepunktene i et lengre intervju med Statsbyggs administrerende direktør, Harald Vaagaasar Nikolaisen. Han mener det er et uforløst potensial rundt hvordan Statsbygg kontraherer arkitektur.

Ellers kan vi friste med et essay om William H. Whyte, sosiologen og urbanisten som brukte New Yorks byrom som laboratorier for sine bylivsstudier; samt småstoff og, ikke minst, quiz.

Tips og triks, ris og ros mottas på epost: arkitektytt@arkitektnytt.no

Vil du bli abonnent, trykk her.

God lesning!