Nyhet

Ferskt Arkitektnytt på vei: Maren Bjerkeng

I siste Arkitektnytt har vi snakket med arkitekten som ble utvikler. Vi har også tatt temperaturen på byutvikling og arkitekturpolitikk i Bergen og Oslo.


– Jeg har tatt meg selv i å holde igjen noen ganger og ikke bli «for mye arkitekt» når vi skal gi tilbake- meldinger på et prosjekt. Jeg skal jo ikke begynne å designe for arkitekten, sier Maren Bjerkeng i siste Arkitektnytt. Foto: Anne Valeur

Høsten 2018 gikk Maren Bjerkeng fra Grape Architects, som hun var med å starte som partner i 2015, til stillingen som direktør for utvikling i Aspelin Ramm. Med det ble hun den første arkitekten i eiendomsutviklerens ledergruppe, og en av et eksklusivt selskap av arkitekter som sitter på det man gjerne kaller «den andre siden av bordet». Martin Braathen har intervjuet henne for Arkitektnytt.

I Bergen har man presentert både ny arkitekturstrategi og arealdel til kommuneplanen. Vi har snakket med Maria Molden, Anna Elisa Tryti, Hans-Jacob Roald og Sixten Rahlff om hvordan kan kommer på offensiven og legger premissene for utviklingen.

Også i hovedstaden er planleggerne på offensiven. Derfor har vi tatt en kaffeprat i Bjørvika med byråd Hanna E. Marcussen, som håper å få halt i land en visjonær arkitekturpolitikk for Oslo før høstens kommunevalg.

I tillegg har vi blant annet vært på Rørosseminaret, vi har intervjuet møbeldesigner MNIL Philipp von Hase, og Kenneth Dahlgren fra Rodeo arkitekter kåserer om landskapsarkitekter.

God lesning!